Srbi među najnesrećnijim ljudima na svetu

U 138 zemalja širom svijeta ispitani su ljudi o tome jesu li prethodnoga dana doživjeli različite "pozitivne emocije". Upitani su da li su u nečemu uživali, da li su se smejali, jesu li se osećali odmorno, da li su se sa njima odnoslili sa poštovanjem i jesu li naučili nešto novo i zanimljivo, piše Business Insider.

Paragvaj se treću godinu zaredom našao na vrhu lestvice, a čak 87 posto ispitanika reklo je da je iskusilo nešto pozitivno dan pre ispunjavanja ankete. Osim njega u prvih deset nalaze se i Panama, Gvatemala, Nikaragva, Ekvador, Kostarika, Kolumbija, Danska, Honduras i Venezuela.

Na poslednjem je mestu Sirija, gdje je samo 36 posto ispitanika davalo pozitivne odgovore. "Ovo je najniže što je ikad izmereno u našim merenjima. Manje od jednog na tri Sirijca osećali su se odmoreno (31 posto), osećali zadovoljstvo (31 posto) ili su naučili nešto zanimljivo dan pre (25 posto).

U našoj regiji stanje nije puno bolje. Najniže na popisu (samo četiri mesta od dna) smestile su se Srbija i BiH s 54 posto, dok je Hrvatska s 57 posto na 17. mestu od dna. Makedonija je četiri mesta više od nas s 58 posto, na Kosovu je čak 68 posto zadovoljnih, dok Slovenija ima 69 posto".

Index.hr

sreća