Smederevska Palanka: Carinici zaustavili pomoć jer im je isteklo radno vreme!

- Zvuči neverovatno, ali na carini nisu hteli da ostanu sat ili dva duže kako bi završili posao ljudima koji su iz Slovenije putovali celog dana da bi nam uručili pomoć. Zaboga, njihovo radno vreme je do pet! To je zaista sramota - rezigniran je Radoslav Milojičić Kena, predsednik palanačke opštine.

Carinska ispostava u Palanci , kao i sve druge, u republičkoj je nadležnosti, lokalna samouprava tu ne može mnogo - u redovnim okolnostima, ali je sada nešto drugo.

- I dalje je vanredna situacija, moram da ih obavestim da se oni ne pitaju do kada će da rade. Ako štab donese odluku da moraju da rade, oni će to morati, a ako im nije jasno neka pročitaju u zakonu šta znači vanredna situacija - rekao je Milojičić.

Najveći broj članova štaba je po čitav dan na terenu, u vodi do guše, sa narodom, kaže predsednik opštine.

- Zato i nećemo dozvoliti da iko maltretira ljude koji su iz drugih država došli da nam pomognu. Došli su kao prijatelji, jedva smo ih dočekali i sada treba da ih neko drži na carini dva ili tri sata ili čak da traži da čekaju do ponedeljka. Doneli smo odluku da se uputi naredba carinama da rade i u subotu i u nedelju - rekao je Milojičić.

Izvor: Blic

carinapoplave 2014smederevska palanka