Za sada bez smene ministara!

Iako se u javnosti spekulisalo da bi premijer mogao da smeni neke članove svog kabineta, čiji rad nije bio na zadovoljavajućem nivou u vanrednoj situaciji, kako saznajemo od izvora bliskih predsedniku Vlade, to se neće dogoditi.

„U ovom trenutku nije realno očekivati smenu ministara ili nekih drugih članova Vlade“, rečeno je Danasu u vrhu vlasti.

Tokom jučerašnje posete Krupnju, premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Tužilaštvo prikuplja obaveštenja o eventualnoj odgovornosti za poplave u Srbiji.

„Sve će biti ispitano“, rekao je on.

Vučić je, na pitanje novinara da li tu misli na odgovornost funkcionera na lokalnom nivou, rekao da uglavnom misli na njih. Međutim, premijer nije precizirao na koga se te sumnje odnose.

Poplave su u opštini Obrenovac odnele najviše žrtava, a njeni čelnici našli su se na udaru najžešćih kritika javnosti. Pitanje je aktuelizovano i izjavom načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predraga Marića da su nadležne službe i lokalni nivoi vlasti obavešteni o

Svi dokumenti, sve informacije su dostupne nadležnim organima. Neka nadležni organi ispitaju kako je radio i gradski centar za vanredne situacije i opštinski štab. Država bi trebalo, bez pritisaka, da proceni da li je bilo grešaka u komandnom lancu. Hronologija događaja i zapisnici postoje i dostupni su svim organima, neka se oni bave time, ističe Nikodijević.

velikoj verovatnoći prelivanja reka čak 48 sati ranije. Međutim, i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijom ingerencijom se nalazi i navedena opština, odbacili su tvrdnje o njihovoj odgovornosti zbog nepravovremene evakuacije stanovnika Obrenovca.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević nije želeo da za Danas komentariše činjenicu da je Tužilaštvo počelo da prikuplja obaveštenja o eventualnoj odgovornosti za poplave u Srbiji, odnosno da se odredi prema nesreći koja je pogodila beogradsku opštinu Obrenovac.

Izvor: Danas.rs

ministarodlukepoplave 2014SkupštinaSkupština Beogradasmenasmena ministra