Odbojkaši poručuju: Nadmudrićemo Bugare

Ne žele da skrenu sa pobedničkog puta. Odbojkaši Srbije svesni su snage Bugara, ali i dobro znaju da moraju da pobede ukoliko žele da igraju na finalnom turniru Svetske lige u Firenci. Zato danas i sutra (oba meča po našem vremenu od 19.00) u Sofiji očekuju žestoke duele sa komšijama, koji su na startu grupe B Prve divizije u Varni izgubili od Amerikanaca.

- Sigurno je da nas očekuju teški mečevi. Ali, ako mislimo da igramo u Firenci, moramo da ih dobijemo. Oni će sigurno pokušati da se vade posle poraza od SAD, ali mislim da smo favoriti. Igramo dobro i možemo oba puta da ih nadmudrimo - optimista je primač Nikola Kovačević.

Marko Podraščanin naglašava da su im pobede protiv Rusije donele jak vetar u leđa i smatra da imaju snagu da nadmudre i Bugare:

- Nadam se da ćemo nastaviti u pobedničkom ritmu. Raduje me igra, koju smo prikazali protiv Rusije. Mada nismo još uigrani, svi igrači su svaki poen odradili maksimalno. Imamo dobru ekipu i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu.

Iskusni bloker podseća da je tradicija na strani Bugara, ali da ona postoji i da bi se rušila:

- Često smo gubili u Bugarskoj, ali imamo snage da ih savladamo. Njihova igra puno zavisi od korektora Sokolova. U Kopenhagenu, u meču za treće mesto na EP, uspeli smo da ga zaustavimo i pobedimo. To nam je cilj i u Sofiji.

Slično razmišlja i tehničar Nikola Jovović, koji naglašava da se obe selekcije odlično poznaju i da će odlučiti nijanse:

- Sastali smo se bezbroj puta, tako da među nama nema velikih tajni. Mislim da je najvažnije da zaustavimo Sokolova. Bitno je da se fokusiramo na našu stranu terena, da na pravi način uđemo u utakmice i da odbranu odigramo na najvišem nivou. Veoma nam je važno da nastavimo pobedničku seriju.

Selektor Igor Kolaković odlučio je da Miloš Nikić preskoči i ovaj vikend, tako da će "orlove" podržavati sa tribina.

izvor: Večernje Novosti

bugarskaodbojka