Ovo su omiljeni filmovi horoskopskih znakova

Ovan
Hrabri i neustrašivi Ovan obožava akcione filmove, zbog toga niko nije srećniji od njega što na našim televizijama svaki dan prikazuju filmove Stivena Sigala, Žan Klod Vam Dama, a povremeno iznenade publiku i filmskom poslasticom s Majklom Dudikofom. Ovan je odmalena s entuzijazmom gledao akcione filmove pa zna napamet sve pokrete kojima Rambo onesposobi protivnika, a čak Noris ih otera u zatvor. Akcione scene potere i tuče posmatra sa, za njega, netipičnom pažnjom i koncentracijom, a najsrećniji je kad se na ekranu dogodi velika eksplozija. Sofisticiraniji primerci, uz gore nabrojene ufilmove, uživaju i u Tarantinovom opusu.
Najdraži filmovi: Brzi i žestoki, Opsada, Rambo, Komandos, U orlovom gnezdu, Ulični psi, Američki nindža 2

Bik
Bikovi vole tople porodične priče, a s posebnim užitkom gledaju filmove koji su bazirani na istinitim događajima. Nisu nužno poklonici blockbustera, uživaju i u televizijskim filmovima koji se prikazuju u nedeljno poslepodne i kvalitetnu radnju uvek stavljaju ispred preteranih specijalnih efekata i zvučnih glumačkih imena. Iako ne vole akcijske filmove i horore, sa zanimanjem će pogledati dobar triler, ali isključivo ako u njemu nema mnogo nasilja. Vole i lagane porodične komedije, kao i filmove o umetnosti i lepom životu. Rado će pogledati i muzikle, filmove o hrani i lagane komedije.
Najdraži filmovi: Julia i Julia, Stranputica, Vikend s Barnijem, Dobra godina, Zaljubljeni Šekspir, Devojka s bisernom minđušom.

Blizanci
Intelektualni Blizanci vole uzbudljive i dinamične filmove u kojima se radnja brzo odvija, a od gledalaca se zahteva inteligencija i poznavanje opšte kulture. Obožava reference na neke druge filmove iz pop-kulture koje malo ko osim njega uopšte može shvatiti. Budući da je i sam duhovit, voli komedije i zabavne filmove, a uživa i u adaptacijama knjiga, jer na ta način može uporediti snimljen materijal s pročitanim. Vole i biografske filmove o pevačima, glumcima i političarima, jer im je svet poznatih uvek bio fascinantan.
Najdraži filmovi: Pakleni šund, Kafa i cigarete, Blizanci, Identitet, Eternal Sunshine, Biti Džon Malkovič, Eni Hol, Monti Pajton.

Rak
Očekivano, osetljivi i romantični Rakovi najviše vole ljubavne priče u kojima nakon svih zapleta i peripetija ljubavnici pronađu sreću. Uživaju da gledaju i porodične drame, a rado se vraćaju u prošlost gledanjem kostimiranih istorijskih filmova. Nedelja popodne njihovo je doba za uživanje u tv-programu, kad u društvu ukućana liju suze na porodičnu dramu u kojoj davno izgubljeni sin pronađe majku, umirući otac koji je napustio decu zbliži se sa sinom ili usvojeno dete zavoli nove roditelje, a sve je upakovano snažnom moralnom porukom i hepiendom.
Najdraži filmovi: Romeo i Julija, Kramer protiv Kramera, Čelične magnolije, Doba nežnosti, Prohujalo s vihorom, Imitacija života, Kišni čovek.

Lav
Lavovi vole velike priče o velikim ljudima pa uživaju gledati filmove o kraljevima, princezama i svima koje su uzdignu u društvu. Akcijske drame u kojima se otpisani lik vraća i snagom volje i snažnim karakterom u završnoj bitci izvojeva pobjedu te vraća svoj ugled držat će ih u napetosti do kraja, a smjesti li se radnja u istorijski kontekst, pogledaće ga barem pet puta. Vole animirane filmove zbog humora, ali i životne poruke koju uvek sa sobom nose.
Najdraži filmovi: Divan život, Kralj i ja, Kralj lavova, Princ otkriva Ameriku, Gladijator, Džejms Bond.

Devica
Analitične Device vole filmove koji ih podstiču na razmišljanje, a one su uvek prve koje shvate ko je ubica. Obožavaju filmove iz serijala o detektivu Kolumbu, Poarou ili Gospođici Marpl, a cene i sve inteligentne i promišljene filmove s moralnom porukom. Od filma zahtevaju izvrsnu režiju i besprekoran scenario te će prvi primetiti greške i rupe u radnji koje im mogu uništiti doživljaj čitavog filma. Kriminalistički film će ih oduševiti ukoliko je tako dobro napisan da ni one same, što obično nije slučaj, ne mogu iz prve da otkriju ko je ubica. Vole gledati dokumentarne i filmove temeljene na istinitim događajima, kao i priče o kućnim ljubimcima.
Najdraži filmovi: Memento, Analiziraj ovo, Sicko, Adaptacija, Kocka, Hačiko – priča o psu, Marli i ja, Free Willy.

Vaga
Vage obožavaju da gledaju romantične komedije sa sretnim završetkom. Uživaju u filmovima u kojima se protagonisti vole, ali tek na kraju nakon brojnih problema i uplitanja drugih završe zajedno. Zna napamet sve scene iz Prljavog plesa, a citatima poput „Nobody puts Baby in corner“ redovno maltretira partnera koji nema pojma o čemu Vaga priča. Osim ljubavnih filmova, Vage vole i priče iz sudnice, posebno ako imaju sretan završetak. Biće presrećna ako nakon duge i teške parnice pravda konačno dođe na svoje.
Najdraži filmovi: Zgodna žena, Cyrano, Moj dečko se ženi, Erin Brokovič, Prljavi ples, Step Up.

Škorpija
Mračne Škorpije obožavaju filmove koji će ih šokirati i iznenaditi pa su veliki ljubitelji horora. Osim što uživaju u kvalitetnim radnjama, nije im problem gledati ni one horore koji kvalitetom, pričom i izvedbom više spadaju u žanr komedije. Obožavatelj crnog humora, Škorpion je od malena prati sve epizode Šljama i Crne guje, a posebno obožava opus Monty Pythona,.Voli i dobre trilere s uzbudljivom radnjom, filmove o smrti, i sve one koji teraju na razmišljanje, a posebno su mu dragi su i erotski filmovi.
Najdraži filmovi: Kum, Fatalna privlačnost, Sirove strasti, Devet i po nedelja, Noć živih mrtvaca, Vrisak, Sedam, Harold i Mod, Porodica čudaka.

Strelac
Avanturista u duši, Strelac voli filmove koji nude uzbudljiva iskustva i nove avanture. Kao dete, sa prijateljima je organizirao lov na blago u stilu Gooniesa, a nekad čak ni u odrasloj dobi ne odustaje od traženja avanture. Voli sve filmove koji opisuju putovanje, druženje i neobične događaje koji nekome promene život. Uživa gledati i filmove koji nose filozofsku poruku, kao i one religijske tematike.
Najdraži filmovi: Veliki, Robinzon Kruso, Lov na zeleni dijamant, Gooniesi, Bekstvo iz Šošenka, Indijana Džones, Ostani uz mene, Ime ruže, Nacionalno blago, Pasija.

Jarac
Realistični filmovi o uspehu, novcu i moći uzbuđuju svakog pravog Jarca. Dok su njegovi vršnjaci u detinjstvu hteli biti vile, princeze, policajci ili lekari, maleni Jarac je uvek isticao da je njegov idol Gordon Geko iz filma "Vol Strit". Osim filmova o uspešnim ljudima i bankarima, uživa u ratnim filmovima, a poseban je ljubitelj vesterna. Jarci se dive jednostavnijim vremenima kad su muškarci bili muškarci i nisu razgovarali o osećanjima, pa su im vesterni sa Džejms Stjuartom, Džonom Vejnom ili Klintom Istvudom pravo grešno zadovoljstvo.
Najdraži filmovi: Vol Strit, Kolo sreće, Manhetan, Dobar, loš, zao, Divlja horda, Vojničina, Vod, Apokalipsa danas.

Vodolija
Vodolije vole drugačijefilmove, a većina njih izbegava da ide u bioskop i gleda američke blockbustere. Mnogi iz principa podržavaju samo europsku ili azijsku kinematografiju, a što je neki film manje poznat, to im je draži. Osim malih, nerazvikanih indie filmova, voli i sve filmove koji su na neki način posebni, koji imaju lepu fotografiju i atmosferu, a ne smeta im ni ako radnja nije brza i dinamična. Veliki je ljubitelj SF-a pa s pažnjom guta sve filmske nastavke Zvezdanih staza i Ratova zvezda. Voli futurističke priče, ali i filmove o buntovništvu, ustancima i pobedi pojedinca nad većinom.
Najdraži filmovi: Buntovnik bez razloga, Zvezdane staze, E.T., Alien, Pobuna na brodu Bounti, Dr. Strejndžlav, Paklena pomorandža, Brazil, Drvo života.

Ribe
Nežne i romantične Ribe najviše vole da gledaju ljubavne filmove, pa čak i one s tragičnim ishodom. Najmanje milion puta su gledale Titanic, a sigurno su i Džek i Rouz bili pripadnici ovog znaka; ako ne oboje, barem jedno od njih. Ribe vole filmove čija je tema prava i večna ljubav, ali isto tako uživaju i u gledanju filmskih fantazija. Za njih je poznato da uvek nastoje pronaći neki beg iz stvarnosti, pa im gledanje fantastičnih i avanturističnih filmova predstavlja idealan način da urone u svet bajki i mašte i barem nakratko zaborave na surovu realnost.
Najdraži filmovi: Ljubavna priča, U potrazi za Nemom, Gospodar prstenova trilogija, Hari Poter, Romansa u Seattleu, Titanic, Princeza nevesta, Beskrajan dan, Edvard Makazoruki.

24sata

filmovihoroskop