Tajna šminkanja: Evo šta da uradite ako su vam oči postavljene blizu!

Imaš blizu postavljene oči? Dobrodošla u klub u kojme su i slavne lepotice Majli Sajrus, Ana Pakin, Dženifer Aniston, Kristen Bel...U blizu postavljenim očima nema ništa loše, ali ako želiš da ih vizuelno malo razdvojiš, donosimo ti nekoliko odličnih trikova!

1. Svetla senka u uglu oka

Nažalost, moraćeš da zaboraviš na šminkanje kapaka u samo jednoj boji i u kozmetičkoj torbici uvek imaj belu, bež ili srebrnu senku. Svetlu senku uvek nanosi na ivicu oka, blizu nosa pa četkicom dobro razmaži kako bi se stopila sa tamnijom senkom na spoljašnjoj strani kapka.

2. Lepe obrve su spas

Uz dobre obrve svako lice izgleda bolje, a za devojke koje imaju blizu postavljenje oči, obrve mogu napraviti čuda. Nemoj da se bojiš nešto debljih obrva jer će pretanke samo još više da naglase mali razmak između očiju. Obavezno ukloni sve dlačice obrva koje rastu blizu nosa, a ako nemaš prirodno dugačke trepavice, nauči da ih vizuelno produžiš olovkom ili senkom. I zapamti važno pravilo - obrve moraju da izgledaju prirodno.

3. Nauči mali trik sa maskarom

Kod tvog tipa očiju, važno je da se fokusiraš na spoljnji ugao kapka. Zato jednom nanesi maskaru na sve trepavice, a pri nanošenju drugog sloja pažnju posveti spoljašnjem delu trepavica, na mestu gde su najduže.

4. Veštačke trepavice? Nema problema!

Do sada si možda mislila kako veštačke trepavice ne pristaju tvojim očima, ali mi ti predlažemo da ih isprobaš na sasvim novi način. Nemoj ih nanositi na celu liniju trepavica već ih odseci na pola i nanesi samo deo koji ide na spoljašnji ugao pa zatim, uz pomoć maskare, pokušaj da stvoriš prirodni izgled. Ako si nešto spretnija, nabavi parcijalne trepavice i takođe ih nanesi samo na spoljašnji ugao kapka.

Izvor: index

očipravilašminkanje