Beogradska vlast demantuje vesti o promenama u naplaćivanju javnog prevoza

Saopštenje sa zvaničnog sajta grada Beograda prenosimo u celosti.

"Izjava članice Gradskog veća, Jasmine Milošević koja je tim povodom objavljena danas pogrešno je interpretirana i istrgnuta iz koteksta.

Tačno je da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku situaciju u javnom prevozu, kao i da se godinama smanjuju prihovi Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prethodna gradska uprava je GSP dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama. Upravo zbog toga preduzeli smo niz mera, od promena u upravljanju GSP-om i promena u Nadzornom odboru, pa do personalnih promena u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz.

Fokusirani smo na vraćanje sistema 'Bus Plus' u vlasništvo grada, na stvaranju integrisanog upravljanja saobraćajem, kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu. Brojanjem putnika će se konačno saznati koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji.

U okviru ovih analiza u Gradskoj upravi je formirana Radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada. Ova grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata, od saobraćajnih, preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakosnke obaveze prema različitim kategorijama stanovništva."

Izvor: Telegraf

bus plusjavni prevoznapla?ivanje