Ima samo 19 godina i jednu od najomraženijih stranica na Fejsbuku

Ljubitelji životinja iz svih delova sveta tvrde kako je reč o "bolesnoj devojci", a razlog njihovog besa je galerija fotografija u kojoj možemo videti njene lovačke trofeje.

Ubijeni lavovi, nilski konji i slonovi samo su neke od fotografija snimljenih u Africi, a dok neki tvrde kako je reč o dokazu njene izopačenosti, ona je uverena kako su iste dokaz njenog lovačkog umeća.

Pokrenuta je i online peticija kako bi se sporna stranica uklonila, a za samo nedelju dana skupljeno je preko 40 hiljada potpisa.

Isto tako, Kendal objašnjava da nije reč o bezumnom ubijanju već nužnom kontrolisanju rasta populacije određenih vrsta te da deo novca od lova odlazi za podsticaj uzgoja lavova.

Ipak, njena priča ne drži vodu jer teško je poverovati da se radi o "nužnosti" budući da je njena ambicija uloviti po jedan primerak svake od pet najvećih afričkih životinja, a pokrenuta je i peticija u Južnoj Africi s ciljem da joj se zabrani lov u Africi.

Naime, pokretači spomenute peticije uvereni su da joj je namera pokrenuti vlastiti TV show o lovu, a ugrožene životinje samo su način da poveća svoju popularnost na društvenim mrežama.

index.hr

afrikalov