Počinje nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrod

Branislav Radojković - bas, kontrabas, Fx bas

oran Milošević - bubnjevi, perkusije
Đorđe Mijušković -violina, Fx violina
Ivan Teofilović – saksofon, klarinet

Bend je nastao 2006. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom “Naked Noyz”, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke.

NAKED bend je ovog leta završio snimanje svog trećeg albuma: Izdavač je Narrator records iz Mađarske. Album će se pojaviti do kraja novembra kroz digital download (itunes,dezzer...) i štampano izdanje CD-a.
U planu je promocija po svim zemljama regiona kao i Evrope, Japana itd…
Na CD-u će se naći 11 pesama. Omot radi Saša Vidaković. Fotografije Vladimir Miloradović.
U novoj postavi, pored starih članova: Branislav Radojković, Đorđe Mijušković i Goran Milošević, na klarinetu i saksofonu se prvi put pojavljuje i Ivan Teofilović.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan!

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene Das Boot nastao je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”.

Scena Das Boot počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture Parobrod čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a.

Bend NakedmuzikaPočinje nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrodpromocija albumauk parobrod