"MALI BUDO" prikazan i na Kosovu

Sav prihod od prodatih karata u ovim mestima, kao i u Zubinom Potoku namenjen je u humanitarne svrhe.

Na konferenciji za novinare, koja je održana pre početka prikazivanja filma u Gračanici, reditelj Danilo Bećković rekao je da u Gračanici ima najveću tremu i da mu je najvažnije kako će publika prihvatiti film:

Naša ideja je upravo bila da Gračanica ne sme da bude isključena, ni odvojena od bilo čega što se dešava u celoj našoj zemlji“, rekao je Bećković.

Glumci Slaviša Čurović i Petar Strugar istakli su humanitarni karakter projekcija koje imaju za cilj da se prihodom od prodatih ulaznica pomogne ljudima kojima je to najpotrebnije.

Nadam se da ovim filmom možemo da donesemo radost. Svi smo bili jedinstveni da u Gračanici moramo da imamo premijeru i da ljude obradujemo na način na koji jedno možemo. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo maloj Mariji, jer je svaki život važan, a dečiji je najvažniji“, rekao je glumac Slaviša Čurović.

Svaki put kada dođem u Gračanicu, ponosim se time što imam nešto da vam dam. Ovo je treći film sa kojim dolazim na Kosovo i svaki put je to drage volje. Mi drugačije ne umemo da pomognemo, ovo su neke stvari koje mi radimo i rado ćemo da podelimo to sa svima vama“, kazao je Petar Strugar koji u filmu tumači lik malog Buda.

"Komedija „Mali Budo“ je film za bioskop i za narod, a ujedno i film koji otvara mnoga pitanja o društvu u kojem živimo", rekao je producent filma Marko Paljić.

kosovomali budo