Endi Marej u borbi protiv krivolova kao ambasador

Endi Marej sa psima tragačima

Britanski broj jedan u tenisu, dobro poznat po svojoj ljubavi prema psima, priključio se WWF-u u borbi protiv krivolova i nelegalne trgovine divljim vrstama.

Marej će pomoći inicijativi u Nepalu koja trenira pse tragače za pronalaženje krivolovaca u Nacionalnom parku Čitvan. Tigrovi, nosorozi i slonovi u Nepalu su zbog krivolova sve ugroženiji i njihov opstanak je doveden u pitanje.

„Šokantna je činjenica da je ubijanje nosoroga zbog njihovih kljova poraslo za 7.700 odsto između 2007. i 2013. godine, kao i to da je samo 3.200 tigrova ostalo u divljini. Već neko vreme pratim rad WWF-a u oblasti sprečavanja nelegalne trgovine divljim životinjama, te sam tražio način kako da podržim kampanju. Sve što možemo učiniti kako bi odvratilii krivolovce pozitivan je korak”, izjavio je Endi Marej.

Endi Marej sa konfiskovanim ilegalnim proizvodima od divljih vrsta

U čast Marejeve podrške, štene koje je deo programa obuke dobilo je ime po njemu.

“Mislim da je vrlo važno da sprečimo nelegalnu trgovinu i program za obuku pasa u tom smislu je savršen poduhvat. Jedva čekam da vidim malog Mareja u akciji u bliskoj budućnosti“, dodao je bivši Vimbldonski prvak.

Kao deo globalnog programa za borbu protiv krivolova i ilegalne trgovine divljim životinjama WWF takođe uvodi najnovije tehnologije poput upravljanja patrolama uz pomoć GPS-a i baza podataka, korišćenja bespilotnih letelica za praćenje, otkrivanja i sprečavanja krivolova uz pomoć pasa tragača.

Za više informacija: http://wwf.panda.org/wwf_news/?232413

borbaendi marejkrivolov