Otvaranje izložbe fotografija autora Nenada Baćanovića „Walk to work - Reframing Exercise“

Walk to work
Otvorite oči, primetite Beograd!

Posetioci UK „Parobrod“, ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 17. do 23. novembra vide fotografije koje su rezultat svakodnevne polučasovne šetnje od kuće do posla koja je pretvorena u samozadate granice ove kreativne vežbe koja nalazi lepo i neobično u naizgled običnoj svakodnevnoj rutini.

Izložba je proistekla iz bloga (http://elusive-wow.tumblr.com/) na koji autor svakodnevno postavlja nove sadržaje i koji je za kratko vreme privukao veliku pažnju publike. Fotografije su dokumentarni zapis grada koji se stalno menja i pune su različitih slojeva koji omogućavaju izrazito lično čitanje njihovog sadžaja, kao i citata iz moderne likovne umetnosti.

O Nenadu Baćanoviću:

(TATA / GRAFIČKI DIZAJNER / ART DIRECTOR)
Rođen 1968. godine u Beogradu.
Grafički dizajner, fotograf i Art direktor u PR agenciji Olaf&McAteer.
Nekadašnji Art direktor, dizajner i urednik u izdavačkim kućama Stubovi kulture i Rende i časopisu National Geographic.
Specijalnost su mu vizuelni identiteti i komunikacija.
Član je Ketchum creative network-a.

O izložbi:

Fotografske konteksture Nenada Baćanovića svedoče o svetu koji nas okružuje kao o potencijalnom izvorištu najneverovatnijih preobražaja, koji se svakog časa odvijaju pred nama samo ako umemo da ih uočimo. Segmenti svakodnevice izlomljeni su na njima u paramparčad, izmešani i presloženi u elaborirane vizuelne metamorfoze. Svojim vrlo jedinstvenim talentom, Baćanović diskretno, ali neumoljivo raseca taj naš samo prividno neuzbudljivi, vidljivi Beograd, pa zalazi u njegovu utrobu da pronađe lepotu tamo gde bismo ponajmanje očekivali da je otkrijemo. Ono što tamo pronalazi prevazilazi sva naša očekivanja.

Vladimir Arsenijević, pisac.