Leming

Benedikt i Alen Geti su mladi bračni par, koji su se tek doselili u predgrađe Tuluza. I dok je Benedikt nezaposlena, Alen radi kao inženjer u dobrostojećoj kompaniji za kompjutrske softere. Jednom prilikom oni pozivaju Alenovog šefa i njegovu suprugu na večeru, što se pokazuje kao velika greška. Nepremostive razlike počinju da isplivavaju na površinu.
S jedne strane  -idealan par, nasuprot paru kojeg izjeda mržnja i zavist, a već napetu atmosferu pogoršava otkriće misterioznog uginulog glodara u odvodu. I ubrzo Alis, koja se od samog početka ponašala veoma čudno, prekida večeru zahtevajući od supruga da krenu kući.
Sledećeg dana, pod izgovorom da traži svog supruga, Alis dolazi do Alena, i izjavivši da želi da ubije svog supruga, počinje otvoreno da mu se nabacuje. U početku, Alen se ne protivi tome, ali ipak je odbija. Nakon nekoliko dana, Alis dolazi  posećuje Benedikt kako bi joj se izvinila zbog svog ponašanja na večeri, pri tom spomenuvši joj epizodu sa Alenom. Prelazeći preko toga, Benedikt nudi Alis kafom da bi joj kasnije, iako začuđena zahtevom, dozvolila da se odmori u sobi za goste. Uveče, kada se Alin vratio s posla, Alis je još bila u krevetu. Međutim kada se probudila i shvatila gde se nalazi, izvršila je samoubistvo.
Od tog trenutka, ništa više neće biti isto za Alena i Benedikt....
Ova interesantna i napeta priča o samokontroli, disciplini i negiranju očiglednog, otvorila je ovogodišnji Kanski festival, i samo posle nekoliko dana pobrala dobre kritike. 
Trajanje: 129 minuta