ISKRENOST JE SKUPA: Goran me je ostavio kada sam mu rekla koliko sam ih imala do sad!

Iskrenost u vezi može da bude preskupa, posebno kada jedna strana ne želi da prihvati postojanje prošlosti budućeg bračnog partnera:
Ali kada sam mu rekla da sam imala 15 momaka, pobeleo je, zatvorio se u sobu i raskinuo vezu.

Ne znam kako mu nije bilo dovoljno što ga beskrajno volim. Imali smo jaku vezu i ja sam bila spremna za brak i porodicu. Sve je to nestalo kada je u jednom opuštenom razgovoru počeo da me ispituje o bivšim partnerima. Bila sam potpuno uljuljkana i sigurna da ništa ne može pomutiti našu vezu, pa sam rekla istinu, doduše uz malo prebrojavanje - 15 momaka. I tu je bio kraj naše veze...

Ovako počinje ispovest Beograđanka Milena J. (32), zaposlena kao PR menadžer. Kaže, ni u snu nije mogla da nasluti šta će uslediti posle iskrenog odgovora.

"Primetila sam da je pobeleo kao kreč. Zatim je otišao u drugu sobu i zatvorio se. Iako je uvek govorio da je otvorenih shvatanja i da žena treba da bude slobodna u ljubavi kako kasnije, kada na red dođe porodica, ne bi bespotrebno švrljala, u stvarnosti je ispalo drugačije. Sva moja objašnjenja bila su suvišna. Rekao mi je da mu se gadim. Bilo je to pre nekoliko godina i, iako ne shvatam u čemu je bio problem, od tada lažem kada me pitaju sa koliko sam muškaraca bila", kaže Milena.

Ona otkriva da je, za razliku od svojih prijateljica, koje su nevinost gubile na pragu punoletstva, to učinila nekoliko godina kasnije. Ipak, kako su prolazile godine, prolazili su i muškarci. Neke veze su bile kraće, neke duže, ali ni sa jednim se nije zadržala toliko dugo da bi se veza završila brakom.

"Kada sam konačno upoznala Gorana, mislila sam da je to ono pravo. Međutim, on mi je srušio ceo svet u jednoj sekundi", priznaje ova žena, koja je pristala da ispriča svoje iskustvo zbog duboko ukorenjenih predrasuda da je žena koja je bila sa mnogo muškaraca kurva, a muškarac šmeker.
Posle ovakvog razočaranja odlučila je da više ne bude naivna. Kada je upoznala svog sadašnjeg supruga, na isto ono pitanje odgovorila je - sedam.

Aleksandra Janković, psiholog, objašnjava da se stvari menjaju i da je nekadašnji imperativ nevinosti pre braka prilično prevaziđen. Čak sa psihološke tačke gledišta to i nije nešto što je preporučljivo.

Da li onda žena treba iskreno da odgovori na pitanje koliko je partnera imala ili treba da laže o broju bivših?

"To zavisi od toga kakva je veza. Ukoliko se tek upoznajete sa nekim, onda treba reći da to nije stvar o kojoj treba sad razgovarati. Ipak, bilo kakva vrsta laganja nije dobra jer je to pitanje samopoštovanja. Ako će neko zbog toga što ste mu rekli neki deo svoje prošlosti da vas otpiše i diskvalifikuje, onda je bolje da to uradi odmah, pre nego što se ta veza razvije", kaže naša sagovornica.

Zoran Milivojević misli drugačije i kaže da žena ne treba da odgovori ako je muškarac pita sa koliko njih je bila pre njega jer odgovori ili stvaraju negativnu sliku o tome da je žena lakog morala ili stvaraju osećanje ljubomore.

"Mogu uslediti i druga pitanja o detaljima seksualnog ponašanja sa različitim partnerima i slično. Treba postaviti granicu u stilu: ja sam sada samo sa tobom i nameravam da ostanem sa tobom. Ništa drugo nije važno", savetuje Milivojević.

Izvor: pressonlie

iskrenostljubomoraseksveza