Ovo su gedžeti koji će nestati u narednim godinama!

Sva tehnologija u nekom trenutku postaje nepotrebna, ali brzina kojom se to dešava u poslednje vreme je sve veća.

Mnogi od nas sigurno poseduju fioku prepunu starih punjača, kablova i USB memorija čiji kapacitet se danas čini smešnim.

Najveći krivac za ovo zastarevanje su tehnološke kompanije koje se utrkuju u razvijanju sledeće stvari bez koje naš život neće biti moguć obećavajuću nam još bolji kvalitet i performance.

Iako su mnogi od nas zadovoljni i nekim starim tehnologijama, ovi gedžeti bi bez svake sumnje mogle da izumru u 2015. godini.

Fiksni telefon
Uspon mobilnih uređaja doveo je do toga da određeni broj vezujemo za specifičnu osobu više nego za njenu lokaciju stanovanja. Sve jeftiniji paketi mobilnih operatora, kao i brojne aplikacije, praktično su obesmislili fiksni telefon.

Daljinski upravljač

Iako vrlo teško možemo da zamislimo život bez daljinskog upravljača, sve veći broj novih gedžeta uz brojne nove funkcije može da preuzme njegovu ulogu.
Bilo da je u pitanju mobilni telefon ili tablet, daljinski upravljač ima ozbiljnu konkurenciju koja pored menjanja kanala može da nam pruži još puno toga.

DVD

Naša navika sakupljanja video snimaka počela je sa VHS kasetom, ali sasvim sigurno će se završiti sa DVD-om.

Najveći krivac za ovo jeste naš odnos prema vlasništvu. Mnogi od nas sasvim su zadovoljni da se odreknu vlasništva nad fizičkim predmetima u korist brojnih onlajn servisa putem kojih možemo da strimujemo multimedijalni sadržaj.

Budilnik

Nedavna istraživanja koja su posmatrala koje bi sve stvari mogle da nestanu zahvaljujući mobilnom telefonu pokazala su da se na prvom mestu ubedljivo nalazi budilnik.

Zapravo, više od 50 odsto nas koristi mobilni telefon kao budilnik, tako da bi budilnik mogao da preživi jedino kao ukras u našim spavaćim sobama kao podsetnik na neka jednostavnija i manje komplikovana vremena.

Nadlanu / izvor: 24sata

budilnikdvdgedžeti