Čuveni Rjepin sa Beogradskom filharmonijom

Jedan od najboljih violinista današnjice, Vadim Rjepin, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom, u petak, 6. februara na Kolarcu, (20h). Pod upravom dirigenta Gabrijela Felca, violinistički „superstar“ izvešće novo delo savremenog škotskog kompozitora Džejmsa Makmilana, premijerno pred beogradskom publikom.

Nekada čudo od deteta, Rjepin je sa sedamnaest godina bio najmlađi pobednik najzahtevnijeg takmičenja violinista na svetu, Kraljica Elizabeta. Danas je dobitnik najprestižnije francuske nagrade u oblasti muzike za životno delo, i nastupa sa najvećim svetskim orkestrima i umetnicima. Ovom dokazanom mađioničaru zvuka, poreklom iz Sibira, kompozitor Makmilan je posvetio svoj Koncert za violinu i orkestar, koji je upravo Rjepin premijerno izveo. Muzička mešavina pesme i plesa, gde je solisti poverena uloga slična virtuoznom solo violinisti u škotskim bendovima koji prate plesače - pravi je izbor za Rjepinov prvi nastup sa Beogradskom filharmonijom.

Na koncertu iz ciklusa „Bizarrte“, koji predstavlja muzičke fenomene i neobičnosti, Filharmonija će izvesti kompozicije inspirisane mitološkim, ali i bizarnim temama. Okvir ovog koncerta čini nesvakidašnja muzička vizuelizacija dve potpuno različite žene iz antičke mitologije, Medeje i kraljice Sabe, u delima Barbera i Respigija. Između Medejine meditacije i plesa osvete i Belkis, kraljice od Sabe, Filharmonija će preneti Listovo viđenje Faustovog zlog duha u Mefisto valceru, br. 1.

Ciklus „Bizarrte“, Beogradska filharmonija nastavlja u maju, i to u koraku step plesa!