BOLESNO: Hvali se na Fejsbuku kako ubija mačke! FOTO(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Redakciji portala Nadlanu.com su se javili zabrinuti i šokirani čitaoci, koji su slali fotografije ovog bezumlja.

Ovaj momak je ponosno stavljao na svoj Fejsbuk profil fotografije mačaka koje je mučio i ubijao na najsvirepiji mogući način, kako bi se pohvalio drugovima na Facebook-u.

14.05.2015.godine je u inbox organizacije ORPAK iz Kruševca stigao link Nikolinog profila i fotografije koje je osumnjičeni Nikola objavio. Fotografije su veoma uznemiravajućeg sadržaja, a na njima je jasno prikazano Zakonom strogo zabranjeno delo – zlostavljanje, mučenje i ubistvo životinja (mučenje i ubijanje mačaka na najmonstruozniji način), čime je izvršio krivično delo mučenja i lišavanja života.

„Organizacija ORPAK je podnela krivičnu prijavu protiv Nikole Bojanića iz Čalme (opština Sremska Mitrovica) zbog kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja opisanog u čl. 5 stav 1 tačka 18 Zakona o dobrobiti životinja i čl. 269 Krivičnog zakonika“, napisali su na svojoj zvaničnoj stranici ORPAK.

Vidi se da su životinje preživele teško mučenje i zlostavljanje pre nego što su izdahnule, a komentari baš ne govore o kajanju!

Kao dokaz iznetih tvrdnji, ORPAK je tužilaštvu dostavio fotografije ubijenih mačaka koje su „print-screen-ovane“, takođe i fotografije gde promoviše radnje koje su takođe Zakonom strogo zabranjene – borbe pasa, sve preuzete sa FB profila osumnjičenog.

„Zahtevamo Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici da po hitnom postupku preduzme sve Zakonom predviđene radnje i da protiv osumnjičenog u roku od 15 dana pokrene Krivični postupak. Pprijava je poslata i Ministarstvu poljoprivrede, Uprave za veterinu, Odeljenja za zdravstvenu zaštitu, dobrobit i sledljivost životinja kao i Odeljenja veterinarske inspekcije da naloži Osnovnom javnom tužilaštvu koje je zaduženo za region gde osumnjičeni živi da pokrene Krivični postupak“, dodali su iz ORPAKA.

Kakva nam je to omladina?

Od trenutka kad je podneta tužba, Nikola Bojanić je sa svog profila obrisao navedene fotografije, a prijatelji ga brane kako mu je neko ili hakovao profil, ili je fotografije nalazio na internetu. Šta vi mislite?

Pitanje ostaje - da li će nadležni organi reagovati?

Nadlanu / izvor: ORPAK Kruševac

mačke