NA SKRIVENO TE VODIM MESTO 7 tajni Beograda

Ovim rečima je Duško Radović pozdravio uspavane Beograđane jednog prelepog jutra 1978. godine sa poslednjeg sprata Beograđanke. Grad na Ušću Save u Dunav sačuvao je svoj prepoznatljivi šarm. Beograd skriva neobične i čudne sudbine ali i sedam zlatnih tajni koje morate spoznati.

SKADARLIJA

Dvanaestice po kaldmi ne zvuče kao najsjajnije rešenje ali nakon skadarlijskog provoda oprostićete sebi i štikle na najlepšim cipelama. Stara boemska četvrt u najužem centru Beograda u kojoj više od jednog veka vlada moto da čovek svoje najlepše dane provodi noću. Decenijama su se u Skadarliji okupljali glumci, novinari, pesnici i slikari stvorivši od nje balkansku verziju Monmatra - mnogo muzike, jake hrane, vina, veselja I lepih žena.


ADA CIGANLIJA

Beogradsko more okuplja najlepše devojke i najzgodnije mladiće. Udaljeno je samo 4 kilometra od centra grada a ipak, imate osećaj da ste negde, tamo daleko. Ada je postala najveće, najlepše i najposećenije izletište, kupalište i odmaralište Beograđana. Ovde se preko leta skupljaju najlepše devojke koje vole život, leto i Beograd.


BETON HALA

Svetski trend da se industrijske zone pretvaraju u epicentre zabave. Do pre nekoliko godina napušteno skladište zamenilo je mnoštvo ekskluzivnih restorana i klubova, radnji sa dizajnerskim nameštajem, vinskih podruma i teretana. Beton hala je Meka noćnog provoda Beograda.


TRG NIKOLE PAŠIĆA

Mesto sastanaka i rastanaka Beograđana. Tu smo se svi jednom čekali, ispred fontane su "pali" prvi poljupci i šaputanja u zadnjem redu bioskopa. Nekad pusta livada koju je presecao samo carski drum danas je jedna od žila kucavica Beograda.


TAŠMAJDAN

Da li ste znali da na ovom mestu postoji tajno sklonište? Pećina koja se nalazi 28 metara ispod Tašmajdanskog parka skriva tri velike sale, koje su Nemački vojnici u Drugom svetskom ratu koristili kao sklonište. Tašmajdan je mesto na kome su se odigrali mnogi istorijski događaji, a ujedno je centralni gradski park lepo uređen sa mnogim sadržajima za decu i mlade.

UŠĆE

Novi centar grada. Ono što su Terazije za Stari grad, to je Ušće za onu drugu stranu Beograda, preko reke. Idealno mesto za šetnju, vožnju rolera i bickla, ljubavne sastanke, prijateljska druženja. Na Ušću nema šta nema!

HRAM SVETOG SAVE

Hram Svetog Save u Beogradu je najveća pravoslavna crkva na svetu i spada među 10 najvećih crkvenih zgrada na svetu. Predstavlja deo siluete Beograda, čineći jedno od njegovih glavnih obeležja.


Pogledajte svih 7 lokacija na način na koji do sada sigurno niste videli!

frikom