Region na putu ka Rovinju: Počinje 8. Weekend Media Festival

Turbulentni događaji koje ovih dana pratimo u drugim područjima života u regionu nisu umanjila interes za naš festival. Naprotiv, mnogi su prepoznali upravo Weekend kao idealan trenutak i mesto da razmene iskustva i ukrste polemička koplja na teme koje nas svaki dan zaokupljaju. Očekujem najuzbudljiviji Weekend do sada“, poručio je direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

Najveći interes šire javnosti izaziva dolazak Anthonyja le Rouxa, generalnog direktora Ubera, od kojga se očekuje da u Rovinju otkrije nešto više o planovima kompanije čiji inovativni model taksi usluga izaziva otpore državnih regulatora mnogih zemalja. Weekend Media Festival ugostiće i čelne ljude hrvatskog turizma, koji će ekskluzivno predstaviti novi krovni kreativni koncept proizašao iz novog slogana hrvatskog turizma "Croatia, full of life".

- Dolaze Uber i Viber, Digiday i Laibach, Kandžija, Gole žene i Kawasaki 3p - Prvi put na Weekendu videćemo i novi kreativni koncept hrvatskog turizma - Najbolje reklame na BalCannesu, najbolji digitalni projekti na SoMo Borcu

Konferencijski deo programa baviće se najnovijim trendovima u medijima i poslovnom svetu. Ovaj put to su programmatic, sasvim novi način zakupa medija, te native advertising i iskustva koja marketinški stručnjaci i mediji imaju s tim oblikom oglašavanja.

„Ove godine imamo veoma bogat program koji ide paralelno u šest dvorana. Ako se nađete u situaciji da ne možete da odlučite gde da idete jer vam se sviđa više panela, mi smo postigli svoj cilj. Ipak, toliko programa omogućiće da svako može imati svoj Weekend i poneti sa sobom iz Rovinja nešto drukčije“, kaže direktor programa Nikola Vrdoljak.

Program predavanja i panela nudi i druge intrigantne učesnike, među kojima su Atanas Rajkov, generalni direktor Vibera za srednju i istočnu Evropu, Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, članovi grupe Laibach, kao i bivši svetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson, danas globalni direktor humanitarne trke „Wings for Life“.

Partneri Weekend Media Festivala ove godine ponovno su regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo Borac. BalCannes će četvrtu godinu zaredom, u saradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA), ocenjivati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regiona, a SoMo Borac će dodeliti 24 statue odštampane u 3D tehnologiji za najbolje regionalne digitalne projekte u osam kategorija.

U muzičkom delu programa, uz tradicionalno vrhunske DJ-eve, zvezde ovogodišnjeg Weekenda su osječki hip hop freestyler Kandžija i njegov bend Gole žene, nova senzacija na hrvatskoj sceni Miki Solus, kao i veterani zagrebačke scene, Kawasaki 3p, koji će zaključiti 8. Weekend Media Festival.