MESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBAR: Jarčevi će se sigurno povrediti, a Škorpijama će život biti buran

OVAN (21.3.- 20.4.)

Posao: Ma koji da ste uzrast, vaša karijera kreće s mrtve tačke, i to uz pomoć nekog drugog Ovna, Škorpije ili Jarca. Ne samo da ste se u poslednje vreme aktivirali, postali energičniji, nego i mnogo strpljiviji. Sada čekate nekoga da vam izađe na megdan, ali u stvari može se desiti da ga završite zagrljeni pričajući o zajedničkom biznisu. Sve što ima miris novca tako vas neodoljivo privlači, podjednako kao i moć. Vama kreću poslovi nabolje od samog početka perioda. Poneti slavom i svojim verbalnim sposobnostima, možete reći upravo nekome kome ne treba, nešto o svojim planovima i zato budite posebno oprezni jer vam planete od tog datauma nisu baš naklonjene. Vaši saradnici bi takođe trebalo da što manje pričaju o zajedničkim planovima, ne potpisujete ugovore, i ne sklapajte nove poslove. Otvorite četvore oči na javnim mestima, skupovima, gde če mnogi pokušavati da vas provociraju. Finansije su nestabilne,čak možete biti skloni i gubitku novca.

Ljubav – Neko će vas tako uspešno zavoditi svim mogućim načinima, od čudnih poruka putem Interneta, sms ili susreta na javnim mestima, posebno 26. i 27. decembra tako da ćete se peći na tihoj vatri. Dosta uzbuđenja tokom celog perioda, hteli vi to ili ne. Predstoji vam susret na javnom mestu, i to sa osobom koja ima veze sa medijima, često putuje ili je jedno vreme živela u inostranstvu.Taman ćete misliti da ste ušli u nešto mirniju fazu i da možete da kontrolišete svoje emocije, slede nova uzbuđenja. Ako ste u braku, pokušaćete da se izborite sa nezadovoljstvom na najbezbolniji način po sebe, moguće misleći na nekoga koga se nekada voleli ili ko vam je tiha čežnja. Bićete u velikom iskušenju preko radnog mesta, posebno ako ste muškarac, jer će vam zanosna, ambicozna žena, biti stalno za petama. Sledeće iskušenje vas čeka opet na javnom mestu, na nekom otvaranju, izložbe npr. ili nekog objekta, negde gde ćete morati da prisustvujete po službenoj dužnosti.

Zdravlje – Mogući su povremeni bolovi u kostima i tetivama.

BIK (22.4.- 21.5)

Posao: Ko vas ne zna skupo bi vas platio, a ko vas zna, još skuplje. Nema više povratka na staro, pred vas se postavljaju veliki zahtevi. Ako ste majski Bik, još ste na neki način i zaštićeni i imate vremena da se premišljate, dvoumite i planirate kojim putem treba krenuti. Ako ste međutim rođeni u aprilu, prionite na posao punom parom jer će vam se svakako isplatiti,ma šta da je u pitanju. Sve Bikove čekaju poslovne turbulencije. Ne treba potcenjivati pomoć Ovna, Škorpije ili Jarca ma kako biti zahtevni ili često prilično tajanstveni. Imate utisak da ste se popeli na podijum na kome svi igraju bolje od vas ili ih je neko podučavo.Vaše iskustvo, jaka volja i znanje su vaše oružje, nedostaje vam konkretan cilj jer ih imate mnogo ali sa raskrsnice na kojoj se nalazite možete krenuti samo u jednom pravcu. Moguće je da vas vodi ka svemu što je novo, moderno, ima veze sa Internetom, međunarodnim organizacijama ili prema solidnom poslu s jednim Jarcem koji je opsednut sobom i potrebni ste. Uz njega i vama sledi uspeh. Devica vam pruža konkretnu pomoć kada vas uhvati panika.

Ljubav – Jarci se vrzmaju oko vas, još ako nose neku vrste uniforme na radu, bez obzira da li se radi o markantnoj lekarki, ili o osobi koja radi za vojnu ustanovu. Može doći u obzir i ambiciozni bankar, na isto vam se svodi. Vi im nećete odoleti pošto su u ovom periodu veoma harizmatični a da toga možda nisu ni svesi. Predstoji vam zajednički posao i mogućnost zajedničkog puta. Šta će se tamo dešavati, zavisi od vašeg godišta, podznaka ali ne i od vaše sposobnosti da se oduprete iskušenju, jer vam to neće poći za rukom. I jedna Škorpija će biti stalno u igri ili vas neće ispuštati iz vida. Ako se bilo koji Bik žali da je usamljen to je samo stvar ličnog izbora. Nudi vam se bogata ponuda svih boja, profesija i uzrasta a glavna karakteristika po kojima ćete poznati onu ili onog koji su zapisani u zvezdama je što deluju autoritativno i strožije nego što jesu. Lični šarm i harizmu pokazaće samo kada budete nasamo. Kao alternativa pojavljuju se romantične Ribe koje i dalje pate za vama ili vredna Devica koja čeka da je primetite.

Zdravlje – Pripazite se, skloni ste povredama na javnom mestu.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Posao: Ni pod kojim uslovima ne treba da prihvatite prividno dobre ponude, što je veći izazov, to će više komplikacija da vam donese taj posao. Ne mora da znači da će namere ponuđača biti loša ili s lošom namerom, naprotiv, svi mogu biti u zabludi. Odlične uslove za kredit odbijte, sve odbijajte osim novca u kešu koji vam može pozajmiti rođak koji živi u inostranstvu. Ako ga pametno uložite možda će vam se pozlatiti, ali još bolje da ga pričuvate za neko sigurnije vreme. Uzbudljiv period u kome je sve moguće i ništa nije izvesno. Ako radite u privatnoj firmi ili je posedujete, mnogo toga vam izmiče kontroli. Vaš detinjasti, grandomanski entuzijazam nema ko da da podrži osim verbalno, na delu ste ostavljeni sami sebi da sve odradite kako treba. Majski Blizanci ugovaraju posao sa strancima i to iz prekookenaskih zamalja, žive u oblacima, a rođeni pred kraj znaka ne mogu da privole jednu Škorpiju, Ovna ili Jarca da ih prihvati za saradnike. Metodologija je loša a i nečim ste im se možda zamerili. Situacija nije ni prividno tako loša kako izgleda, samo promenite taktiku.

Ljubav – Ako ste u braku, zadovoljstvo tražite van kuće, ako niste, priželjkujte da budete s nekim ko beži od matičara kao od stršljena. Imajte razumevanja za partnera ako ima rane na duši od prethodnih brakova, veza ili vezica, računa na vas. Muškarci Blizanci su prilično samoživi u svojoj želji da oprobaju sva životna zadovoljstva i treba da budu srećni ako ih iko trpi, mada vole da ostavljaju utisak sjajnog supruga, partnera ali to je u većini slučajeva samo dobar marketing. Žene Blizanci, one mlade zaslepljene su marktanim, pomalo depresivnim i vrlo ambicioznim ali nerealizvanim parnterom koji im kida nerve. Sredovečne, mladolike Bliznakinje se plaše da ne prođu loše, ali nema razloga za brigu. Jedini udarac koji može da se desi je u toku vožnje od strane zanosnog vozača koji će odmah ponuditi da im plati štetu i od nezgode do ljubavne avanture je samo korak. Druga varijanta je da sretnu kolegu s posla, naročito ako rade u medijima ili firmi sa mnogo zaposlenih koji će im se dopasti na prvi pogled. Inostranstvo igra veliku ulogu u ljubavnom životu svima, nezavisno od pola, pa ako vam se pruža bilo kakva šansa za neki turistički aranžman a usamljeni ste, uplatite ga, biće vam divno.

Zdravlje – Pazite se u saobraćaju.

RAK (22.6. – 22.7.)

Posao: Moguće su neke loše vesti u vezi sa prethodno ugovorenim poslom, ali ne žalite za tim nego se orijentišite na poslove koji imaju veze sa umetnošću, medicinom, naučnim radom i najbolje je da se držite one dobro poznate 'u se i u svoje kljuse'. Saradnici su toliko moćni i jaki da ako im pružite mali prst ostaćete i bez ruke i bez ramena, ne nudite se nikome, neka se oni sete vas, bićete im potrebni. Ako radite u medijima, marketingu ili se bavite trgovinom, nije baš sjajna sitaucija, mnogo toga vam rade iza leđa, ali pazaite se inspekcije ili sredite dokumentaciju, možete platiti neke kazne. Naglašena sklonost ka finansijskim rizicima ili ulaženje u kombinacije sa nekim trećim licima, bilo šta što nema neki normalan tok poslovanja za vas predstavlja potencijalnu opasnost na finansijskom planu. Ako ste rođeni počektom znaka, moguć je vrlo važan razgovor s Škorpijom, Jarcem ili Lavom. Pazaite kako vodite razgovore, nije na vama da postavljate uslove. Odnosi sa strancima donose sjajne uslove za saradnju. Sa Vodoljama i Strelcima budite oprezni u svakom pogledu.

Ljubav – Junski Rakovi imaju osećaj da nešto vrlo značajno treba da se desi u njihovom životu. I verovatno će se dogoditi. U igri su Lav i Škorpija a moguće i jedan Jarac. Mnogo toga vrlo značajnog bi moglo da počne da se dešava od samog početka perioda da bi zatim krenuto nekim tokom koji vam ne odgovara. Žene Rakovi imaju veće šanse da sretnu partnera koji bi mogao biti vrlo značajan ili da nastave vezu koja je započela ranije. a muškarci Rakovi, posebno junski mogu da uđu u avanturu koja im može prilično iskomplikovati život, Period je najbolji za slobodne Rakove koji vole mirne, osećajne, diskretne partnere. Većina međutim bira upravo obrnuto, dominantne i jake ličnosti sa kojima se upuštaju u neku vrstu rivalstva umesto da ime se prepuste. Biće raznoranih obrta događaja, a ako upoznate nekoga u toku novogodišnje noći ili nešto malo pre toga, i pri tom se radi o Raku, Lavu, Biku ili Strelcu, veza može da se nastavi. Vodolija vas intrigira ali vi za nju nemate nerava ni strpljenja. Ona bi se sa vama samo poigrala ili bila onoliko dugo koliko njoj to odgovara. Imate jaku konkurenciju u ljubavi ako ste u vezi sa Devicom ili Jarcem.

Zdravlje – Mogući su stomačni problemi ili upala tetiva.

LAV (23.7.- 22.8.)

Posao: Od vas se zahteva strpljenje ali vama to veoma teško pada. Imate originalne ideje i to je ono što se od vas očekuje. Sa Vodolijama kreće vrlo interesantan period, posebno sa mlađim ili sa starijim iskusnim Strelcima i Jarcima. Moraćete da se postavite drugačije, posebno prema Rakovima, Bikovima i Ribama. Uvereni ste da postoje oni koji bi vas rado opstruirali u sprovođenju vaših ideja i ne grešite kada tako mislite. Posedujete velike kreativne potencijale koji će doći do izražaja tek krajem godine a dotle morate da se dobro organizujete i da budete spremni na brojne ustupke i na proširenje saradnje, posebo sa strancima. Internet je sredstvo komunikacije koje vam pruža najbolju mogućnost za plasman svojih ideje ili za kontakte sa poslovnim partnerima.Sa novcem budite oprezni, jer ste skloni nesmotrenom trošenju i pravljenju dugova.

Ljubav – Ako ste rođeni početkom znaka, nije vam lako i vi se ne snalazite u vezi u kojoj se nalazite, posebno ako traje duže od tri godine ili ako ste od nedavno u braku. Potrebno je prilagođavanje na neke uslove života ili postoji dosta tenzije između vas dvoje, a vi reagujete prilično burno. Pokušajte da budete kooperativni i pomirljivi u toku novogodišnjih praznika i nemojte sebe i svoje potrebe stavljati u prvi plan. Ako vam je partner Vodolija ili Blizanci, neće vam biti lako. Neko latentno nezadovoljstvo može kulminirati sredinom meseca. Pazite se, mnogi se mešaju u vaš brak, posebno ako ste mladi, ako studirate ili imate veze sa fakultetom. Osobe za koje mislite da su vam prijatelji imaju prevelikog uticaja na vašu vezu. Dobro se pazite Bika, Vage ili Riba ako im dopustite da uđu u vaš život, bićete pod njihovim velikim uticajem. Neko ima velikog uticaja na vas, a vi navodno ne znate ko je to. Opredelite se šta želite, i s kim želite.

Zdravlje – Možete imati nejasne tegobe, proverite o čemu se radi.

DEVICA (23.8. – 22.9.)

Posao: Osećate već duže vreme kao da se pečete na tihoj vatri i i ne znate da li ćete se ogrejati ili će vas spržiti. Mnogi vas pritisakaju sa svih strana, život se obrušio na vas u svoj svojoj ozbiljnosti ali i lepoti. Sve zavisi od vas, iako ste uvereni da drugi odlučuju o vašoj sudbini. Jarac, Vaga i Škorpija su za vas dobri vodiči a vi nikako da im se prepustite. Slede vam nove poslovne mogućnosti. Pri tom, vam mnogo toga ide naruku, a sredinom meseca stavite tačku na sve nove aktivnosti. Nemojte plasirati nove ideje nikome, i ne treba insistirati na onome što vam do tad nije uspelo, a ono što već radite obavljajte uz dosta predostrožnosti jer vam, ma kog pola da ste, predstoji neka vrsta opasnosti u vidu spletki ili čak pokušaja da vam se pripišu tuđe greške. Preko novih poslova koji imaju veze sa inostranstvom i osobama na visokom položaju možete da ostvarite svoje ambicije.

Ljubav – Vaš ljubavni život je za mnoge najveća misterija. Vi se i ne trudite da ga bilo kome odgonetnete jer ste i sami u velikom haosu, naročito ako ste rođeni pred kraj znaka. U tom slučaju ste došli do onoga čemu je vodilo vaše ponašanje tokom prethodnih godina. Možete i te kako uspešno obnoviti pokidane veze ako samo to želite. Svojeglavost, emotivna hladnoća i distanciranost koje ste odabrali kao odbrambeno sredstvo protiv svih emotivnih iskušenja stavlja vas u dobrovoljnu izolaciju. Ukoliko ste rođeni početkom znaka, pred novom ste, uzbudljivom vezom sa vrlo uticajnom, harmizmatičnom osobom koja će vam pomoći i u poslu a i u rešavanju nekih vaših privatnih probleme. Ukoli pripadate generaicji rođenoj šezdesetih, nalazite se u vrlo turbulentnom periodu koji će potrajati bar nekoliko meseci. Suočavanje sa samim sobom i svojim potrbama je od prioritetne važnosti, a niste baš toliko usamljeni da nema ko da vam pomogne u tome.Oko vas se nalaze predstavnici vrlo seksipilnih znakova koji bi sve dali za malo vaše pažnje, na vama je da se uključite u život da ne izbegavate donošenje odluka.

Zdravlje - Pokušajte da izbegnete uzimanje alkoholnih pića i hrane koja vam ne prija.

VAGA (23.9. – 22.10.)

Posao: Tokom celog perioda omogućeno vam da se bavite nečim što vam je neka vrsta sudbinskog duga i to ni manje ni više nego u vezi sa javnošću. Ako ste diskretan tip osobe koja ne voli da se eksponira a dobijete ponudu da radite upravo marketinški posao, da radite u medijima ili neki posao preko koga biste mogli biti u kontaktu s velikim brojem ljudi, ne odbijate ga. Poslednje dve godine za vas su bile veoma naporne i ne verujete mnogo u mogućnost srećnog obrta, ali ipak ćete biti obradovani. Kreće period koji donosi mnoge nove kontakte, možda sa starim saradnicima, obnovu saradnje, upravo sa Vodolijama ili Strelcima. Ne vraćajate se u prošlost u smislu namirivanja starih računa, zaboravite na to, idite dalje. Neko ko je nekada bio nepravedan prema vama, možda će vam prostreti crveni tepih da po njemu prošetate. Kolo sreće se okreće u vašu korist. Sa mnogo više sigurnosti u sebe bićete spremni da krenete put novog posla, ali uz dosta opreza, posebno u radu sa Ribama i Devicama. Ako radite u državnoj službi, dobijate novu, vrlo interesantnu ponudu koju nećete moći da odbijete.

Ljubav – Ako postoji neko koga smatrate ljubavlju vašeg životata osoba u priličnoj meri ima šanse da joj padne rejting u vašim očima jer će umesto da igra na kartu odlučnosti biti previše bolećiva – prama samoj sebi. Ako ste ženski predstavnik Vage to će vas nervirati, a ako ste muškarac, očekujete pored sebe odlučnu partnerku koja će da podeli sa vama deo vaših problema. To se može dogoditi uz Ovna, Škorpiju ili Strelca, moguće i neku Vodoliju. Nemojte se demoralisati ako se situacija na ljubavnom planu ne bude odvijala kako vi zamišljate. U vaš život ulazi neko nov, interesantan, veseo i vrlo komunikativan, duhovit. Pokuašajte da budete manje autoritativni i zahtevni u ljubavi ma kog pola da ste. Možete izazvati sukob u porodici, zato se malo primirite. Mlade Vage nemaju dovoljno razumevanja od strane članova porodice i zbog toga se osećaju pomalo odbačenim. Novogodišnji praznici nude mnogo mogućnosti u vezi sa provodom, bogatim društvenim životom i novim poznanstvima. Možda je to ono što vam je potrebno. Ako ste u vezi sa strancem ili osobom koja često putuje, iskoristite prvih nedelju dana ovog perioda da postavite svoje odnose s njim na pravu osnovu.

Zdravlje – Pazite se u saobraćaju.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)

Posao: Niko ne može da vam kaže šta treba da radite jer vi jači nego ikada. Stojički podnosite udarce tako da se oni vraćaju kao bumerang onima koji vam ih upute. Verbalne sposobnosti su vam jake, ideja imate na pretek i sada je samo pitanje za koju ćete se od nekoliko opcija o kojima razmišljate opredeliti. Što se tiče privatnog biznisa ili rada u privatnoj firmi, budite posebno oprezni, jer kreće period priličnih neizvesnosti. Nećete znati kome da verujete i nemojte ništa potpisivati, niti ikome davati obećanja, ne menjate radno mesto. Prvi deo perioda je mnogo povoljnii za svaku vrstu poverljivog dogovora, razgovora sa osoboma koje su prisutne u javnosti. Ako ste žena, od vas se očekuje da budete borac, Amazonka koja ruši sve pred sobom, a ako ste muškarac da budete što je moguće odlučniji. Finansije vam nisu problem, jer ćete preko Lava i Jarca to srediti na obostrano zadovoljstvo, pošto se verovatno radi o nekom zajedničkom poslu. Nastupite oprezno ali odlučno.

Ljubav – Verovatno ćete u ovom periodu imati vrlo buran društveni život koji će vam omogućiti da sretnete interesantne osobe sa kojima možete ipak da ostvarite priličn površan kontakt. Neko ko vas veoma intrigira pokušaće da nametne svoj stil - mazan, a popustljivost će biti njegovo glavno oružje. Možda ni ne znate da imate nekoliko opcija, čak i ako ste u dugogodišnjoj vezi ili braku, nije sve do te mere zacrtano i izvesno da se ne može promeniti. Devica, Jarac, neka druga Škorpija, Bik, sve su to znaci koji će vam se dopadati, pokušavati da sa vama uspostavite dobru komunikaciju ali će vas verovatno najviše privući neki Rak ili Ribe. Predstavnici vašeg znaka nemaju mnogo problema u ljubavi, naprotiv, nisu ni svesni koliko imaju mogućnosti da srede svoj ljubavni život, uz malo više odučnosti a manje popustljivosti. Možda nećete odoleti tajnoj avanturi sa jednim Rakom ili Bikom.

Zdravlje – Pazite da se ne povredite na ulici.

STRELAC (23.11.- 21.12.)

Posao: Kreće mnogo toga dobrog za vas, ali ipak, pazite se odluka donetih u euforičnom stanju, posebno pod uticajem prijatelja i kolega koji su skloni alkoholu ili sklapanju poslova u kafanama. Sutra se neće sećati šta su vam obećali. Držite konce svoje karijere u svojom rukama ali ipak, budite otvoreni za svaku sugestiju i čak i ako vam ne bude odgovarao savet jednog Jarca ili nekog ko je po rangu iznad vas, razmislite o onome što čujete od njega, preporučuje se oprez. Nikakav inat neće vam pomoći, i možete pasti u očajanje jer kesa koja se puni novcem kod vas može biti bušna. Znak kod koga postoje najveće oscilacije u pogledu novca je vaš, uvek idete na sve ili ništa, ili ste prosjak ili bogataš. Dobri saradnici biće svi oni koji vam ineče idu na nerve, Škorpije, Jarci, poneki Blizanac, ali tu je i dobri stari Ovan s kojim nikada niste načito šta vas čeka. Buran period, pun različitih obrta.

Ljubav – Strelac zavodi i kada ne zavodi ili kada je potpuno opušten, a i kada je najviše okupiran poslom, ima vremena za ljubav. Ipak ćete morati da se malo više pozabavite sređivanjem svog ljubavnog života. Ne bi bilo loše da uspostavite dobru komunikaciju sa partenrom jer ako budete preterano kritički nastrojeni prema njemu ili skloni da ga analizirate, otići će na neki provod baz vas. Pokušajte da budete raspoloženi u novogodišnjoj noći, i to će vam poći za rukom uz čašicu pića jer ne podnosite gužvu i biraćete miran kutak iz koga ćete, ako ste sami, merkati nekoga ko je baš po vašem ukusu. To što se dogodi te noći može značiti i početak neke nove ljubavne priče, a posle toga kreće potpuno nova priča, jer postajete komunikativniji, opušteniji i prilično romantični, ako ništa drugo, bar ćete biti skloni da dajete obećanja koja ćete, ako vas partner na to podseti, možda i ispuniti. Brakom vezani Strelci, biće prilično neinteresantni i naporni jer će partneru dosađivati svojim pričama o poslovnim planovima ali od romantike, gotovo ništa, osim ako se partner ne potrudi da nešto organizuje.

Zdravlje – Trebalo bi da ozbiljno razmislite o dijeti ili promeni načina ishrane.

JARAC (22.1.- 20.1.)

Posao: Jarac u ovo vreme ne zna za sebe, što od posla što od egzaltiranosti što ide Nova godina. Skroz ste pozitivni i u očekivanju da se desi 'nešto'. Trebalo bi da to 'nešto' definišete tačno jer ste skloni da rasipate energiju na razne poslove, delatnosti a da vam promakne ono najbitnije. Ako želite da budete u centru pažnje, bićete. Toliko ste moćni i uticajni da prosto ne znate šta ćete sa sobom. Drugi znaju i zato dobro pazite da snagu ne počnu da vam kradu razni energetski vampiri koji žele da imaju nekakve koristi od vaše reputacije, veza i uticaja. Vama jedinom izgleda sve to mnogo ne znači. Radićete naporno, ali nešto organizovaniji nego inače. Pozavršavajte sve preuzete poslove do prvih dana janara, ako je to ikako moguće, jer onda kreće nov period za vas. Bićete u centru pažnje i ako ste ikada želeli da radite u medijima, šansa se ukazuje, moguće u okviru neke velike televizijske kuće, ali i u sportu, u politici. Žene su vam velika podrška, ma kog pola da ste, i to neki drugi Jarci, Vodolije, Bikovi. Predstoji službeni put u inostranstvo, ma koja država da je u pitanju, imaćete uspeha u radu sa strancima.

Ljubav – Ma kakav utisak ostavljali, vaša glavna osobina je stidljivost i nedovoljna spremnost da se otvorite pred partnerom kao da se plašite da na vaše emocije taj neko neće odgovoriti na adekvatan način. Jedine osobe koje su u stanju da iz vas izvuku ono najbolje što je u vama su Bikovi, Škorpije, Vodolije i Ribe. Ako ih imate u imeniku, pozovite ih, biće srećni što ste ih se setili. Strelci, Lavovi i Ovnovi delovaće na vas poput udara groma, ostavićete trag u njihovim dušama a oni u vašoj ožiljke. To vam nije potrebno. Sa Rakom, ili sa nekim drugim Mesečevim tipom (Bik, Ribe) možete doživeti vrlo lepu romansu. Device su solidne kao partneri, vrlo pouzdane i na duži rok, ali ne za neku preterano strastvenu romansu. Od 28. decembra postajete zanosni, a ovo se naročito odnosi na muškarce rođene u znaku Jarca, dok za žene znači neku vrstu opomene, da pokušaju da budu manje autoritativne i da ne pokazuju koliko su samostalne. Ceo period je zaista izuzetno povoljan za ljubav, kako za one koji priželjkuju tajnu vezu ili za slobodne Jarce koji jedva čekaju da sretnu osobu svog života. Ona je tu negde, moguće da ćete je sresti u novogodišnoj noći ili na putu.

Zdravlje – Ako se bavite sportom, pripazite se povrede.

VODOLIJA (21.1.- 19.2.)

Posao: U ovom periodu ne približava se samo Nova godina nego i za vas jedan nov životni ciklus. Ako ste se osećali dominantni kao ličnost, ako ste započeli neke nove poslove, onda ćete to učiniti i u ovoj godini. Privatan biznis ćete započeti odmah u januaru, ali pazite se, možete nesvesno provocirati mnoge svojim izjavama. Trebalo bi da izbegavate konflikte sa konkurencijom i sa saradnicima koji vam inače nisu naklonjeni. Izbegavajte sukobe sa uniformisanim licima, ma kog pola da ste, ne isterujete pravdu sa organima reda i mira da ne biste plaćali kazne. Finansijsko stanje neće biti toliko loše koliko ćete imati izdataka. Možete igrati igre na sreću ili imati uspeha preko rada sa strancima. Moguće je da ćete uspeti da naplatite neki dug ili da dođete do nekog novca koji vam duguju.

Ljubav – Sve što kažete može da se okrene protiv vas i na ljubavnom planu. Zato dobro pazite šta obećavate, a tajne veze će vas privlačiti više nego ikad. Slučajni susreti negde na ulici, u šetnji, na putu, biće ono što će vas može u priličnoj meri izbaciti iz ravnoteže, naravno u pozitivnom smislu. Dobra osobina Vodolja je što inače ne pate u ljubavi a i ako to čine, onda to niko ne zna. Ovo nije period patnje nego manjih nerviranja, čežnje, uzbuđenja i oscilacija u raspoloženju. Vi inače i ne priželjkujete miran život naprotiv, volite uzbuđenja, društvene kontakte, i pokušaćete da se odbranite od ljubavi, ako vam se desi na prvi pogled, ali vam to neće poći za rukom. Strelac, Bik ili Ribe mogu biti u ovom periodu idealni partneri a kao tajna simpatija pojaviće se neki Ovan, Škorpija ili Jarac. I vaš znak spada u one kojima putovanja nude bezbroj mogućnosti u pogledu ljubavnih avantura. Moguć je slučajan susret, upravo po mesečini, i to negde na snegu. Drugi znaci mogu samo da vam zavide na romansi koja tada može početi.

Zdravlje – I vi ste skloni povredama i to negde na skijanju.

RIBE (20.2.- 20.3.)

Posao: Veoma interesantan period po mnogim pitanjima. Posao kreće po principu dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Neće ni vama baš svanuti jer ćete biti toliko opterećeni poslom, pošto će vas šef koji će imati posla preko glave ili zdravstvenih problema opteretiti dodatnim obavezama, a pri tom ćete morati da ga podsetite da treba da vam uplati za to honorar.
Nemojte dopustiti da vam manipulišu i da se mnogo toga podrazumeva. Vaša sposobnost izbija u prvi plan i srećom po vas ima onih koji dobro znaju koliko vredite, i mnogo bolje prolaze žene Ribe nego muškarci. Najbolji saradnici su vam Jarčevi uz neku Škorpiju i Bika. Sa Devicama budite oprezni a sa predstavnicima svog znaka i Vodolijama na oprezu. Za vas važi pravilo da svakim danom postajete sve bolji i bolji u svakom pogledu i pružaju vam se odlične mogućnosti da na lak način dođete do nekog novca. Trebalo bi da igrate sve vrste igara na sreću, kladite se, popunjavajte loto, bingo i to krajnje spontano, negde u nekom delu grada pored reke, čeka vas sreća. Muškarci Ribe su pod veikim uticajem žena, što nije dobro, čak ni ako se radi o šefovici, pružite joj nekada otpor i pokažite da imate svoje ja.

Ljubav – U poslednje vreme vam baš i ne ide nešto na polju ljubavi jer morate da donesete vrlo važne odluke koje odlažete u nedogled. Ako se radi o ulasku u brak, sumnjate u mogućnost da ćete u njemu biti srećni a ako se radi o razvodu, kao da se plašite osvete. Usamljene Ribe mogu sresti vrlo dominantu osobu i to oko novogodišnjeg dočeka, ili prvih dana praznika zbog čega mogu ustuknuti. S jedne strane će im imponovati, s druge strane se plaše da neće moći da budu na nivou zadatka. Nemojte imati tako ozbiljan pristup ljubavi, ništa nije večno, a osećanja koja vas prožimaju prema jednoj Škorpiji, Raku ili Jarcu su ono pravo, ma koliko vi pokušavali da ih minimizirate samo zato što niste u stanju da odnos sa njima svedete na pravu meru ili da priznate da ste upali u klopku koja se zove ljubav. Ipak, dolazi do promena, prvenstveno u mentalnoj sferi, pa ćete kada dobro razmislite o svemu, a Ribe umeju da budu i te kako logične, shvatiti da se od ljubavi ne beži. Sredina meseca donosi egzaltirana osećanja, zaljubljivost i romantične susrete.

Zdravlje – Moguć pad imuniteta ili upala tetiva.

Nadlanu/Izvor: conopljanews.net

decembarhoroskopmesečni horoskop