TRG BAJKI: Budite deo magije Beogradske zime

 Na Trgu ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ i opštine Zvezdara, od 15. decembra 2015. do 15. januara 2016. godine, svakodnevno će se igrati srpske narodne bajke namenjene kako deci, tako i onima koji se osećaju kao deca, kao svojevrsni povratak u svet mašte i detinjstva. Naši sugrađani imaće priliku da se na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda.

U prazničnoj atmosferi i dekoraciji najmlađi će imati priliku da uživaju u predstavama nekih od najpoznatijih bajki, a oni malo stariji da ih se prisete. Bajke koje će se izvoditi u Kući bajki su:

- Devojka brža od konja

- Zlatna jabuka i devet paunica

- Nemušti jezik

- Čardak ni na nebu ni na zemlji

- Aždaja i carev sin

Pored bajki, svakog dana biće organizovan raznovrstan edukativno-zabavni program i brojne kreativne radionice.

Centralni prostor igre je drvena koliba, Kuća bajki, oko koje će biti postavljene drvene kućice, klupe, venjak i ostali dekorativni elementi od drveta, u kojima će se predstavljati stari srpski zanati i rukotvorine. Ovakav ambijent dočaraće na najbolji način bajkovito vreme tradicionalnog, srpskog okupljanja i pripovedanja u zimskim noćima pored vatre.

Uz bajkovite, na Trgu bajki će biti i pratećih novogodišnjih sadržaja poput predstavljanja tradicionalnih zanata, gradskih bombondžija, prazničnih suvenira. Tokom trajanja čitave manifestacije, biće angažovani brojni animatori, žongleri, ulični svirači.

Svečano otvaranje Trga bajki zakazano je za 15. decembar, a svi sadržaji su besplatni.