Počela "Share" konferencija

Eksplozijom #ShareConference na srpskom Twitteru, brojnim predavanjima koja su posetioci ocenili kao veoma zanimljiva, ali i nastupom poznatog britanskog beatboxera Beardymana počela je prva beogradska Share konferencija u organizaciji ekipe "Exita".

Organizator "Sharea" - Fondacija State of Exit - ovu konferenciju, kako navode, vide kao edukativnu platformu koja ima za cilj predstavljanje i razmatranje fenomena koji oblikuje stvarnost mladog čoveka u infromatičkom dobu.

"Share Conference" je od prvog dana krenuo intenzivno predavanjima koja su okupila mnoge zaljubljenike u Internet, socijalne mreže i moderne komunikacije. Nakon predavanja Brusa Sterlinga (Bruce Sterling), publika je pažljivo slušala iskustva Rafe Kaplana (Rafe Kaplan), softverskog inženjer i lidera u razvoju web aplikacija u Googleu.

Osim predavanja u Amfiteatru renoviranog "Doma omladine", predavanja su se tokom prvog dana odvijala i u "Pogonu 1". Pored ostali, svoja online iskustva sa posetiocima "Sharea" podelio je i Samir Alioui (Samir Allioui), osnivač Piratske partije Holandije. Takođe, tu su bili i autori projekta "Face to Facebook" - Paolo Ćirio (Paolo Cirio) i Alesandro Ludoviko (Alessandro Ludovico).

Mnoge je oduševilo predavanje ekipe "Improv Everywhere" koja sebe opisuje kao "samoorganizovanu grupu zabavljača koja istovremeno izaziva haos i radost na javnim mestima".

Nakon bogatog programa "Share By Day", usledio je uzbudljivi noćni program "Share By Night" koje je obeležio nastup britanskog beatbox majstora Beardymana i žurke u beogradskim klubovima "Plastic", "Gun", "Energija"...

Konferencija "Share" traje do 9. aprila, a mnogi fanovi se raduju nastupima bendova "Metronomy" i "Does It Offend You, Yeah?".

Dovoljno je da "prokrstarite" srpskim Twitterom i videćete da je "Share" jedna od najaktuelnijih tema, da se razmenjuju utisci o predavanjima, "diže tenzija" oko onog što sledi... Sve u svemu, "Exit" ekipi je "teorija deljenje (shareovanja)" očigledno uspela...

Naš izbor sa "Share Conference" pogledajte OVDE!

Foto galeriju sa nastupa Beardyman

Katarina Milovanović