Electric Indigo

Slika clubbing-a je obično ovakva: muškarac je za DJ pultom, a dobre cice su tu negde, oko njega. Dan žena u "Plastiku" se proslavio tako što se ženama pružila prilika i čast (!) da pokažu šta znaju za gramofonima

„Tehno keva“ DJ Mamma prezentovala nam je dobar set – anderground hitove u elektro techno žanru.

Na DJ pultu cveće, kao i na svakom stolu.

Electric Indigo počinje techno zvucima, da bi kasnije skliznula i u neke eksperimentalne vode, sa bučnim i eklektičnim delovima. Set nije bio takav da biste se na njemu izludeli, ali svakako vredan slušanja.

Ne možete joj osporiti kvalitet i iskustvo, i tu umetničku notu koju unosi u clubbing. Predstavlja pomalo avangardu, a u isto vreme i „inteligenciju i apstraktni tehno ideal“.

Šteta što je 8. mart jedna od retkih prilika da vidimo ženu za DJ pultom. Bilo bi lepo da u DJ svetu ima žena – bilo da su dobre u svom poslu, ili najgore moguće, samo da to bude normalna pojava, a ne izuzetak.

A šta na to kaže jedna od najvažnijih dama austrijske elektronske scene: „Znam da ima mnogo novih devojaka koje se bave ili će se tek baviti ovim poslom. I sve ih je više. Ali, taj broj muškaraca i žena koji se bave DJ-ingom još uvek nije izjednačen. Tako da mislim da je potrebno još neko izvesno vreme da se situacija popravi. Pretpostavljam da će to biti onda kada se i stanje u društvu popravi. Jer, DJ svet je samo projekcija, u mnogim aspektima, društva generalno. Daleko smo od idealne slike o ravnopravnosti polova u DJ svetu, ali joj se, nadam se, polako približavamo.“

Ceo intervju pročitajte ovde
Ostale fotografije sa ovog događaja pogledajte ovde

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić