James Benitez

James Benitez je rođen u glavnom gradu Grčke – Atini. Bavi se DJ-ingom od 14. godine, paralelno završavajući školu klavira. Nakon srednje škole upisuje produkciju zvuka, pokreće svoj radio-šou na jednom grčkom radiju i počinje da radi u svim većim klubovima u Atini 

Kada 2002. godine potpisuje svoje prvo izdanje „Start Chaser“ za Release Records, postiže i internacionalni uspeh... 

Beogradska publika pamti Jamesa po prošlogodišnjem nastupu u Plastiku.

Publika o tvom prošlogodišnjem nastupu u "Plastiku" misli da je odličan! Kakvi su tvoji utisci?
Benitez: Da, super sam se proveo, bila je to dobra žurka! Verujem da je srpska publika najmuzikalnija u celoj Evropi, puna energije i luda na najpozitivniji mogući način. Prvi put kada sam došao, osetio sam taj vajb, i svaki put kada dolazim u Srbiju, dolazim celim svojim srcem... Jedva čekam da dođem ovde i puštam.

Prošle godine si posle žurke ostao i još nekoliko dana u Beogradu...
Benitez: Išao sam na mnoga mesta po Beogradu... Hteo sam da idem do muzeja „Nikola Tesla“, ali je bio zatvoren. Mnogo sam čitao o Tesli i gajim posebno poštovanje prema njemu, tako da se nadam da ću sutra posetiti ovaj muzej...

U jednoj od tvojih biografija piše da dolaziš sa planete Vega sa misijom da spaseš Zemlju od loše muzike...
Benitez: Da... (smeh) Planeta Vega je udaljena od Zemlje 2000 svetlosnih godina. To je sjajna planeta, na kojoj je odličan provod. Ali, ja sam ipak odlučio da dođem na Zemlju. Ostajem ovde, dok ne ispunim svoju misiju, a onda se vraćam nazad, kod mog naroda... (smeh).

Reci nam nešto o lejblu „Strange Love“
Benitez: Da, to je moj novi lejbl. Planiramo da izdamo album na kome su radili DJ-evi iz Grčke. Zove se 'Sonic L'. Imaćemo kompletan album sredinom ili krajem aprila. Ovo izdanje će sadržati najšire moguće muzičke pravce: electro, progressive, deep house, tech house.. Mislim da će se album svideti publici. Traje vie od sedamdeset minuta, i mogu reći da sam veoma zadovoljan jer okuplja kvalitetne umetnike.

Za ovu etiketu potpisuju umetnici iz Grčke, ali takođe i iz Austrije (Berlina), Amerike, i izdanja ćemo čuti tokom 2007. godine.

Nada Veljković