SEKS SIMBOL 80-ih: Kako danas izgleda pevač grupe DŽAKARTA (FOTO)

Igor Popović je bio frontmen beogradske grupe Džakarta, koja je osnovana 1981. godine .
Prvobitni sastav činili su gitarista Jane Parđovski i pevač Igor, a nakon nekoliko izmena, u sastavu su se pored njih dvojice, ustalili basista Rade Bulatović, klavijaturista Miloš Petrović i bubnjar Ivan Fece Firči.

Njihov debi album iz 1984. godine „Maske za dvoje“, odmah je dobro prihvaćen od strane pop-rok publike, a izdvojili su se hitovi “Spiritus” i “Pozovi me”.

Drugi album, „Bomba u grudima“ snimljen je 1986. godine, za koji je bend nagrađen Oskarom popularnosti 1986. Međutim, ubrzo nakon izdavanja albuma, Džakarta se raspala. Petrović i Bulatović su promenili muzički pravac i preorjentisali se na džez, Parđovski se povukao sa muzičke scene, dok je Popović otišao da živi u Italiju.

Za Igorom, mladićem moćnog glasa i harizmatične pojave, uzdisale su ne samo Beograđanke, već devojke širom stare Juge. Bio je seks simbol novog talasa, jedan od najpoželjnijih muškaraca na muzičkoj sceni.

Džakarta je pokušala ponovo da se okupi decembra 2013. radi realizacije kompilacijskog albuma „San je jak“, na kojem se nalazi 12 pesama iz perioda 1982 - 1986. Međutim, Miloš Petrović i Jane Parđovski nisu dočekali ponovno okupljanje grupe. Petrović je preminuo 2010. godine, a Parđovski je poginuo 2011.

Igor danas živi u Milanu u Italiji, a evo kako izgleda trideset godina kasnije...

Džakartamuzikanekad i sad