Sergej Trifunović današnji vodič kroz izložbu "Belgrade to Bowie"

Kao veliki poznavalac i poštovalac lika i dela Dejvida Bouvija, glumac će, na sebi svojstven način, posetioce provesti kroz izložbu, uz zanimljive priče o slavnom muzičaru.

Trifunović se može pohvaliti posedovanjem svih Bouvijevih albuma, kao i raritetnih izdanja i velikim poznavanjem Bouvijeve muzike i poezije.

Posetioce izložbe u utorak očekuje još jedan nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović.

Izložbu "Belgrade To Bowie" čini blizu 100 fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine.

Na izložbi se tako mogu videti fotografije velikih formata sa turneja "Tin Machine", "Serious Moonlight", "Sound+Vision", "Outside", "Reality".

Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdza sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života.

Na poslednjem nivou Kinoteke svoje radove su izložili beogradski umetnici: Mateja Petković, Goran Milanović, Željka Mićanović Miljković, Marko Lađušić, Nemanja Jehlička, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Svetlana Ninoković, Nino Maljević, Milorad Stajčić, Duško Stefanović, Vladimir Vesović...

Posetioci svakodnevno u terminu od 19 časova, u Maloj sali Jugoslovenske kinoteke mogu pogledati i neki od desetak filmova u kojima je Bouvi igra: "Lavirint", "Apsolutni početnici", "Besana noć", "Srećan Božić, gospodine Lorens", "Baskijat", "Čovek koji je pao na Zemlju", "Glad", "Mi deca sa stanice Zoo", "Prestiž" i "Zulender"

Izvor: Tanjug

Belgrade to Bowiedejvid bouvisergej trifunović