#FoodTalkMacedonia2016 okupio brojne zvezde i ambasadore!

Od jutra do kasno naveče razgovaralo se o hrani, o dobrim i lošim navikama u ishrani, o vinu i o slatkišima, a bile su otkrivene i velike tajne vrhunskih gastro-šefova. Na štandovima prijatelja konferencije posetioci su uživali u ukusnim zalogajima pripremljenih od najukusnijih sireva iz Makedonije, koje proizvodi mlekara Zdravje Radovo, u suhomesnatim proizvodima kompanije Uka-komerc, ukusnim pudinzima dobro poznate kompanije Podravka, originalnom pomfritu svetski poznatog brenda McCain, zatim u ukusu najpoznatije kafe Nescaffe i u vinu vinarije „Bovin“. Refreshing-partner konferencije je bila voda „Jana“, a kompanija Zepter International je zaokružila celodnevno druženje sa prezentacijom najnovije generacije sudova za kuvanje i sa nagradnom igrom.

U vreme pauze za ručak, gosti su se osvežavali sa dobro poznatim brendom piva „Skopsko“, a konferenciju je podržala i kompanija „Teta Violeta“ koja je promovirala svoj brend Parex.

Konferenciju je otvorila poznata voditelja Jovana Stojmenović koja je pozvala gradonačalnika opštine Brvenica, Envera Pajazitija, da pozdravi mnogubrojnu publiku u restoranu „Elektra garden“. Program je bio bogat i edukativan, sačinjen od pet panel-diskusija i pet case-studija. Tu su bile i zanimljive prezentacije poznatih koktel-majstora, govorilo se o gastro-bontonu, a najzanimljiviji deo je svakako bila prezentacija najvećih gastro-šefova u Makedoniji, koji su pripremali svoje specijalitete uživo.

Među panelistima je bilo i poznatih ličnosti – Boki 13, pop-pevačica Viktorija Loba, folk-pevač Marjan Kocev, voditeljke Andrijana Alački, Irena Spirovska, Sneže Velkov, Eli Peševa  i Aleksandra Panovska, urednica dnevnih novina „Večer“ Ivona Talevska, a tu su bili i ambasadori u Makedoniji, ambasador Mađarske Laslo Duks je učestvovao u petoj panel-diskusiji i razgovarao o mađarskoj kuhinji, dok je ambasador Velike Britanije Čarls Garet sa suprugom uživao u ukusnim specijalitetima na konferenciji.

Gosti su do kasno u noći uživali u ukusnoj hrani, dobrom piću i u muzici grupe „Bionda“.