Laneno seme čuva zdravlje i skida kilograme

Od lanenog semena se pravi napitak koji pomaže da se na zdrav način mršavi i zadrži dobra forma, dakle bez jo-jo efekta. Ovaj napitak je pun hranljivih materija i smanjuje apetit. Preporučuje se da se pije za doručak i večeru. Po želji može da se zasladi medom. Redovnim uzimanjem doprinosi pozitivnim promenema stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija i elastičnija, a ima moć i da rastvara celulit.

Lanena dijeta se naručito preporučuje osobama koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Takođe, pomaže u lečenju cistitisa i infekcije bubrega, i ima druga pozitivna dejstva na ljudski organizam.

S obzirom na to da laneno seme sadrži masne kiseline, one direktno aktiviraju rad lojnih ćelija u telu, pomažući u topljenju viška masti u organizmu.

RECEPT

Da biste napravili napitak od lanenog semena, uveče tri kašike semena prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji u toku noći, u poklopljenoj šerpi. Ujutru procedite i dobićete gušći, sluzav napitak.

PRIMENA

Proceđeni napitak, umesto za doručak i večeru, može da se pije u toku dana, tri do četiri puta po 150 ml pola sata pre obroka. Napitak se svako veče priprema svež.

TERAPIJA

Napitak od lanenog semena pije se 10 dana, posle čega se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo do postizanja željenog rezultata. Dosadašnja iskustva pokazuju da je potrebno je tri do pet ovakvih tretmana bi se smanjila telesna težina. Važno je i da se pije dosta vode tokom dana.

OPREZ

Lanena dijeta se ne preporučuje kod problema sa jetrom, kao i ako je prisutan kamen u bubregu.

Izvor: Novosti

dijetalaneno seme