Oskar popularnosti

Najprestižnija nagrada za ličnosti iz oblasti muzičkog, kulturnog i javnog života "Oskar popularnosti" vratio se na velika vrata domaće scene. U glamuroznom stilu, crvenim tepihom prošetale su najveće zvezde popa i folka, prekaljeni rokeri, buntovni hip hoperi, omiljena TV lica, slavni glumci, reditelji, sportisti... Ipak,najviše pažnje klinaca i okupljenih medija izazvala je teniserka Jelena Janković, koja je strpljivo davala autograme i slikala se sa publikom.

Program je počeo osvetljavanjem bine na kojoj su stajali nekadašnji dobitnici ove prestižne nagrade: Vesna Zmijanac, Zorana, Ekstra Nena, Anica Dobra, Tanja Bošković, Viktorija, Maja Nikolić, Đorđe Marjanović, Zana, Lokica Stefanović, Suzana Mančić i Miroslav Ilić, koji je već šest puta dobio Oskara.

Kao specijalni gosti večeri nastupali su „Plavi orkestar“, Pilerovi, Jelena Tomašević, Boris Novković, Sergej Ćetković i Sevdah Baby i Šobaja. Dok su iz publike podršku davali svojim kolegama Zijo Valentino, Marta Keler, Katarina Rebrača, Eva Ras, Mirka Vasiljević, Neda Ukraden, Dijana, Đorđe i Marko Đokovic, Vanja Grbić, farmeri Dragica Radosavljevic Cakana i Marko Đurovski, Rambo Amadeus, Sergej Trifunović.

Specijalni Oskar "Zoran Predić", za postavljanje nekih novih ciljeva, otišao je u ruke Srđana Šapera.

-Oskar popularnosti posthumno dodeljen je porodici tragično preminulog Tošeta Proeskog.

- Za najbolju grupu i najbolji koncert Van Gogh.

Na dodeli se nisu pojavili Lepa Brena koja se uživo javila sa nastupa u Sloveniji, Novak Đoković, koji se trenutno nalazi u Roterdamu i Sloboda Mićalović, koja je nedavno postala mama blizankinja.

Najsrećnija je ipak bila Severina, koja se pojavila viseći sa plafona sale i pevajući pesmu "Tridesete": - Čast i zadovoljstvo je biti ovde sa svim ovim ljudima, o kojima sam samo maštala kao mala devojčica.

OSKAROVCI PO KATEGORIJAMA:

Najpopularniji film: Tamo i ovde

Serija: Ranjeni orao

TV Emisija: Zvezde Granda

Radio-emisija: Dizanje

Glumica: Sloboda Mićalović

Glumac: Milan Gutović

Sportistkinja: Jelena Janković

Sportista: Novak Đoković

Pop pevačica: Aleksandra Radović

Pop pevač: Vlado Georgiev

Folk pevačica: Lepa Brena

Folk pevač: Miroslav Ilić

Grupa: Van Gog

TV lice: Ognjen Amidžić

Ličnost: Radomir Antić

e-Oskar: Skaj Vikler

Koncert: Van Gog

YU Oskar: Severina

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić