Don Brankovi dani muzike: Nemanja Radulović i Đavolji Trileri oduševili publiku!

Publika je nekoliko puta na bis vraćala na binu Radulovića i Đavolje Trilere koji čine violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

Autentične energije virtuoza na violini i strasnih Đavoljih Trilera obezbedili su da publika podjednako uživa u raznovrsnom i bogatom repertoaru koji je bio podeljen u tri dela: klasična muzika sa neizostavnim delima Paganinija, potom popularna klasična muzika kojom su umetnici pokušali da muziku približi ljudski glas, i treći – filmska i tradicionalna muzika. Tema iz čuvenog filma o holokaustu Šindlerova lista, potpuno je očarala publiku, koja je po završetku najprije neko vrijeme provela u potpuno tišini, a potom se prolomio gromoglasan aplauz. Na bis je izvedena numera nekada veoma popularne grupe „Abba“, a koncert je završen Čardašom.

Radulovića će publika imati prilike da vidi i na koncertu „Roman i prijatelji“ u sredu (2.avgusta) u drugom ambijentu – Crkvi sv  Duha gdje će još jedan proslavljeni violinista Roman Simović predstaviti prijatelje sa kojima rado svira, poput violinistkinja Aljona Bajeva, violistkinja Milena Simović, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević, i pijanistkinja Olga Sitkovetski.

Radulović je u Kotor stigao ovenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske, koju mu je pre nekoliko dana dodeljena na Festivalu umetnosti u Sent-Agrevu.

Nastup Radulovića jedan je od najvažnijih programa ovogodišnjeg festivala KotorArt Don Brankovih dana muzike. Neverovatan put Paganinija 21.veka, kako ga nazivaju, od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svetskog renomea i super zvezde obeležen je ogromnim trudom i vanserijskim talentom, ali i šarmom i harizmom, u šta je publika KotorArt-a imala prilike da se uveri kako sinoć tako i 2015. godine kada je Nemanja nastupio u prepunoj Crkvi Sv. Duha sa pijanistkinjom Lor Favr Kan.

Šesnaesti Don Brankovi dani muzike održavaju se od 13. jula do 13. avgusta kao dio IX Međunarodnog festivala KotorArt, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku Coca-Cole, Luštica Bay-a, hotela Palma i Palmon bay.

Aoto:  KotorArt /  Duško Miljanić / Krsto Vulović

don brankovi dani muzikekotorartnemanja radulović