Svi su joj govorili da izgleda sjajno, a ona je bila na ivici smrti

Kako je rekla, njoj bliski ljudi, pa čak i njen lekar nisu shvatili kroz šta prolazi zbog utiska koji je ostavljala svojim izgledom.

- "Ne izgledaš suicidalno", sećam se kada su te reči izašle iz usta mog lekara nakon što sam mu rekla da razmišljam o samoubistvu. Sećam se da sam se tada osetila glupo i posramljeno, nešto što niko ko razmišlja o tome ne bi trebalo da oseti. Osetila sam se zbunjeno. Kako je trebalo da izgledam? Držati bočicu tableta u jednoj ruci i oproštajno pismo u drugoj? Te reči skoro su me koštale života, ta njegova procena, te glupe, glupe reči.

Nakon toga Mili se predozirala u dnevnoj sobi, misleći da joj niko neće pomoći jer nije izgledala suicidalno.


- Sećam se da sam razmišljala da moram izgledati tako, a čini se da sam uspela jer nakon što sam se osvetila svi oko mene su bili zabrinuti i tužni. Tada je moglo biti prekasno, možda nikada ne bih videla ta lica da mi partner nije spasao život.

Kako kaže, opasno je misliti da mentalne bolesti imaju “određeno lice“.

- Stigma, neznanje i predrasude o mentalnom zdravlju i samoubistvu pogađaju one koji se osećaju loše - napisala je i objavila fotografije iz perioda kada je razmišljala o samoubistvu.

- Na obe fotografije sam suicidalna, ali ne na isti način, ali oba dana su mi te misli prolazile kroz glavu - zaključuje.

Izvor: Superzena.net

lekaroproštajno pismopredozirala sesmrtsuicidalno