Miss World 2017: Anđelija Rogić na takmičenju oduševila prisutne pričom o grnčariji, tkanju, vezu i starim zanatima koje želi da sačuva od zaborava

Najlepša devojka Srbije provešće mesec dana u najmogoljudnijoj zemlji, gde je očekuju svakodnevne aktivnosti i takmicenja u talentau, folk plesu, motivacionim govorima i takmičenja u modelingu. Od ove godine sistem biranja finalistkinja je top 40 u koje ulaze pobednice sa svih predtakmičenja i na kraju žiri bira top 20. Sve devojke imaju šanse da se podjednako predstave.


Ona je na humanitranoj akucijskoj večeri prisutne ostavila bez daha pričom o tradicionalnom srpskom ćupu koji je tom prilikom na aukciji doniran, a sav prihod od aukcijske večeri i kupovine poklona namenjen je u humanitarne svrhe. Dok je predstavljala svoj poklon pred ministrima i kineskom elitom ispričala je i priču o njegovom nastajanju, od čega se pravi, naglašavajući da se u njemu spremaju ukusna naša nacionalna jela, posebno kupus sa mesom.

 

- Takođe, iskoristila sam priliku da pred tako uvaženim skupom prisutnih istaknem i značaj srpskog veza, tkanja, folklor i da ih upoznam sa našim tradicionalnim zanatima kao i mojom misijom i ulogom da ih sačuvam od zaborava - kaže Anđelija.

Za donatorsko veče Andjelija se pojavila u prelepoj haljini Igora Todorovića, koji zvaničan dizajner haljine za finalno veče, dok su njene kofere obogatilii dizajneri Nataša Župac, Lavani Couture i Marija Šabić.

Anđelija prenosi svoje prve utiske:

- Biti na Miss World među odabranim devojkama iz celog sveta za mene je ostvaranje sna. Atmosfera je zaista sjajna i među devojkama vlada prijateljstvo, ali i takmičarski duh. Svaka od nas je tu da pokaže svoje najbolje i da se izbori za mesto u finalu.


U kategoriji nacionalnog plesa predstvila se u prelepoj ručno rađenoj nošnji. Kao dugogodišnji član kulturno-umetničkog društva nije imala problema da predstavi najlepše narodne igre.

- Za takmičenje u talentu spremila sam kombinaciju slikanja na platnu i plesa, takozvani “paint dancing” što me je odmah izdvojilo po originalnosti. Prvi zadatak u grupnim takmičenjima očekuje me uskoro i u njemu ću video prezentacijom predstaviti našu zemlju - dodaje lepa Anđelija.


- Iskoristila bih priliku da se još jednom zahvalim Ministarstvu turizam Srbije i Turistickoj organizaciji Srbije koji su mi spremili adekvatne reprezentativne suvenire i monografiju o Srbiji koju sve predstavnice poklanjaju internacionalnu biblioteku u Kini.

Putovanje i osvajanje krova sveta Miss Srbije Anđelije Rogić možete pratiti na njenoj zvaničnoj FB stranici Miss World-Serbia i Miss World, ali i glasati za nju tako što ćete aktivirati aplikaciju MobStar.

andjelija rogickinamiss worldmiss world serbia