ALEKSANDAR VUČIĆ O PRESUDI HAGA: Ovo je težak dan, ali svi smo znali ishod

- Ovo je težak dan, ali, molim građane Srbije da podignu glavu i nastave da žive ponosno u suverenoj zemlji Srbiji, koja nikome neće dozvoliti da je ponizi - rekao je Aleksandar Vučić i dodao da kao predsednik Srbije nema pravo da tumači nepravosnažne presude.

- Danas nije dan ni za radost, ni za tugu, već da vidimo kakvu budućnost želimo. Moj poziv gradjanima Srbije je da danas počnemo da gledamo u budućnost, da razmišljamo gde i kako će nam živeti deca, kako i na koji način čuvati mir i stabilnost u regionu, kako da otvaramo više fabrika i da se ne gušimo u suzama prošlosti već da od radničkog znoja stvaramo drugačiju i bolju budućnost za sve nas - istakao je predsednik.

- Znam koliko su u regionu emocije uzavrele. Hoću da kažem da Srbija poštuje tuđe žrtve, kao što drugi ne poštuju naše, ali za to ćemo sami morati da se pobrinemo. Mi moramo da gledamo u budućnost i da se ne gušimo u suzama prošlosti, veće da od radničkog znoja stvaramo bolju budućnost za sve nas - rekao je Vučić.

- Za sve što nisu odgovarali oni koji su ubijali srpske žrtve, a za to postoje živi svedoci, to na sramotu onima koji su takvu pravdu delili, ali to ne sme da umanji niti time treba da pravdamo zločine koje su neki počinili sa srpskim imenom i prezimenom. Zato treba da budemo odgovorni prema budućnosti i da ne spuštamo glavu ni pred kim i da idemo pravo budućnost - poručio je predsednik i ponovio da je naš zadatak da gledamo u budućnost.

- Svi smo znali kakav će biti ishod današnjeg suđenja u Hagu. Naša suza neće naći roditelja u međunarodnoj zajednici, ali ne treba zbog toga da kukamo, već treba da radimo i da stvaramo društvo u kome će svi građani bez obzira na nacionalnost živeti slobodno, ravnopravno, u kome ćemo zajedno da stvaramo bolje sutra - istakao je Vučić.

Vučić je onima "koji su nam držali tirade o budućnosti i koji su jedva čekali da nam drže lekcije" poručio da se zaustave sa licemerjem.

- Pustite nas, ako vi ne mislite na budućnost, pustite nas da o njoj razmišljamo i da budućnost gradimo - istakao je Vučić.

Podsetimo, Haški tribunal osudio je danas Ratka Mladića na doživotnu robiju. Mladić je proglašen krivim po 10 od 11 tačaka optužnice.

Izvor: Alo!
Foto: Goran Zlatković

Aleksandar Vučićhagratko mladić