Potpisani ugovori u vezi sa projektom modernizacije tehničko-putničke stanice Zemun

Ugovor o garanciji potpisali su Dušan Vujović, ministar finansija Vlade Republike Srbije i Danijel Berg, direktor kancelarije EBRD u Beogradu, dok su Ugovor o zajmu potpisali Sju Baret, direktorka tima za transport EBRD i Jugoslav Jović, v.d. generalni direktor „Srbija Voz“ a.d.

Predviđena lokacija Projekta tehničko-putničke stanice Zemun je između železničkih stanica Zemun i Zemunsko Polje. Površina potrebna za izgradnju kompleksa iznosi 35 hektara i na njoj će biti izgrađeni novi objekti ukupne površine 18.800 m2, 17 km novih koloseka i sanirano 14.500 m2 postojećih objekata kao i 6 km postojećih koloseka.

Izgradiće se svi potrebni objekti, koloseci, postrojenja, oprema i instalacije u funkciji održavanja elektro-motornih garnitura, lokomotiva i putničkih kola "Srbija Voz" a.d. u skladu sa očekivanim obimom rada i planiranim preseljenjem sa kompleksa Savskog amfiteatra.

Jugoslav Jović v.d. generalni direktor „Srbija Voz“ a.d. izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije, resornom Ministarstvu i EBRD i istakao da će ovaj Projekat osigurati dugotrajnu raspoloživost i pouzdanost voznih sredstava „Srbija Voz“ a.d.

bg vozdanijel bergDušan vujovićministarstvo finansija