POTRESNA ISPOVEST LEPE BRENE: Tražili su mi 2.500.000 za živog ili 5.000.000 maraka za mrtvog sina

Pevačica i nekadašnji teniser te 2000. godine pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Vlasnica "Granda" ne voli da priča o ovom neprijatnom događaju, ali je u emisiji "Pres pretres" voditelju Siniši Mediću otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

- Meni je kidnapovano dete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana. O čemu ja sada više da pričam... Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom detetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbeđenje, ali to su profesionalci koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade - objasnila je pevačica.

Podsetimo, pre nekoliko godina obelodanjeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

- Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave - naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

- Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog - za 2,5 miliona maraka. Mrtvog - za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete deo po deo dečakovog tela - zapretili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da skupe novac.

- Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni posle 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti - pretili su kidnaperi.

Živojinovići nisu gubili vreme, već su skupili novac i Stefana živog vratili kući.

Postojale su sumnje da su pripadnici "zemunskog klana" bili umešani u kidnapovanje Breninog sina, ali to nikad nije dokazano.

Podsetimo, cela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tad osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.

Izvor: Kurir
Foto: Goran Zlatković

boba živojinovićlepa brenaotmicaStefan Živojinovićzemunski klan