MLADEN NELEVIĆ O KRITIKAMA NA RAČUN "NEMANJĆA": Mnogi su bili ubeđni da smo tokom tog vremena jeli zlatnim escajgom, pa kada su videli da to zapravo nije bilo tako, srušio im se svet!

Na malim ekranima donedavno smo ga gledali u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”, gde tumaču ulogu Stefana Nemanje, prvog vladara svih srpskih zemalja. Kako umetnik ističe, uz veliku podršku supruge, balerine Slavke (55), ponudu je prihvatio bez mnogo razmišljanja jer je znao da je reč o velikom televizijskom projektu. Ipak, nakon emitovanja prve tri epizode, mišljenja publike i kritičara nisu bila toliko optimistična. Dok su neki sa oduševljenjem sačekali naredno emitovanje, bilo je i onih koji su od serije odmah odustali, govoreći kako nije postigla željene ciljeve. Međutim, Mladen se s tim ne slaže jer smatra da su on i njegove kolege dali svoj maksimum i s velikom odgovornošću odigrali svaku scenu.

Uvek će biti nezadovoljnih. Mnogi su bili ubeđni da smo tokom tog vremena jeli zlatnim escajgom, pa kada su videli da to zapravo nije bilo tako, srušio im se svet. Ne bih ulazio u te detalje niti u istoriju, reći ću samo da je ovo jedan od najvećih projekata Radio-televizije Srbije do sada. Iz tog razloga moje kolege i ja svaku scenu odigrali smo s povećanom odgovornošću i mislim da smo ondašnju Srbiju uspeli da predstavimo na pravi način – objašnjava glumac rođen u Zenici i ističe da prilog u tome ide i činjenica da je svakom snimaju prethodila ozbiljna priprema.

Dosta scena uradili smo na konjima, a kako je to poseban način glume, bilo je neophodno pre toga poboljšati fizičku spremnost, ići na časove jahanja i slično. Pored toga, bilo je i raznih poteškoća, poput temperature od 40 stepeni, koja nas je sustigla dok smo snimali scene zimskog perioda – prepričava umetnik teške uslove snimanja.

Izvor: Story.rs
Foto: VisionTeam d.o.o. - YouTube/PrintScreen

mladen nelevićNemanjići - rađanje kraljevineSerija Nemanjići