U Vrnjačkoj Banji očekuju rekordnu posetu

VRNJAČKA BANJA, 26.juna 2007.(Beta) -Vrnjačku Banju je u predsezoni posetilo za 30 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, izjavio je u utorak direktor Turističko-sportskog centra u toj banji Milomir Perović.

On je agenciji Beta rekao da je od januara do maja Vrnjačku Banju posetilo 60.000 gostiju, što nagoveštava da će "turistička sezona po posećenosti biti rekordna u poslednjih petnaest godina".

"Očekujemo znatno veći broj gostiju u odnosu na prošlu godinu, kada je 140.000 posetilaca ostvarilo 600.000 noćenja u Vrnjačkoj Banji", naveo je Perović.

On je istakao da su brojni i turisti iz inostranstva, kao na primer Grčke i Makedonije, ali je naglasio da su posebno zainteresovani za odmor ruski turisti, koji uglavnom odsedaju u specijalizovanoj bolnici "Merkur", koja poseduje savremeniji velnes i "spa" centar.

Najniža cena punog hotelskog pansiona U Vrnjačkoj Banji je u dvokrevetnoj sobi hotela "Sloboda" od 950 dinara, dok je najviša cena punog pansiona u luksuznoj vili "Aleksandar" od 11.350 dinara dnevno.

U privatnom smeštaju Vrnjačke Banje, zavisno od kategorije sobe, cene dnevnog boravka kreću se od 300 do 1.000 dinara.