SASLUŠAN ZBOG BAHATOG PONAŠANJA U PORODILIŠTU: Nedeljko Jovanović priznao grešku, policija ispituje događaj, traže se snimci iz Višegradske!

Bivši rukometni reprezentativac Nedeljko Jovanović saslušan je sinoć zbog divljanja u porodilištu u Višegradskoj.

Prema prvim informacijama, on je priznao da je pogrešio i sve vreme se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče. Tvrdi da mu je život deteta i supruge bio najvažniji, pa je zato tako odreagovao. Policija će izveštaj predati Tužilaštvu, koje treba da proceni da li postoje elementi da se protiv ovog rukometaša pokrene postupak.

Njegova verenica se zbog komplikacija prevremeno porodila i u šestom mesecu rodila bebu od svega 600 grama.

Divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna. Međutim, kada je policija stigla u krug bolnice Jovanović je već bio otišao. Iskaz o incidentu tada je dala medicinska sestra, koja je i pozvala policiju, kao i ostali zaposleni.

Jovanović je samo dan nakon incidenta, ponovo posetio GAK Višegradsku, ali ovog puta da bi se izvinio za svoje ponašanje. On je u bolnicu došao u popodnevnim satima i pokušao da izgladi situaciju sa lekarima i medicinskim sestrama.

Podsećamo, Nedeljko Jovanović je u nedelju oko pola dvanaest uveče upao u porodilište, gde je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio lekare za prevremeni porođaj njegove verenice, a potom je čak ušao i u deo gde se žene porađaju i gde je civilima pristup zabranjen.

Njegova verenica još u petak je iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje je prethodilo pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedelju uveče, pola sata pre ponoći. Dežurne doktorke pregledale su verenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen verenik je stigao u bolnicu i, prema priči lekara koji su bili u smeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Prvo je pokušao da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu.

Portparol tužilaštva Aleksandra Ðenadić rekla je da tužilaštvo očekuje izveštaj policije nakon što obavi razgovore sa svima, nakon čega će odlučiti o daljem postupanju.

Traženi su i video snimci događaja.

Mediji su preneli da je Jovanović u utorak ispitan u policiji, kao i da je priznao da je pogrešio i da se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče, kada se njegova supruga prevremeno porodila u šestom mesecu trudnoće.

Prevremeno rođena beba nažalost je preminula rano jutros u GAK Višegradska.

Izvor: Telegraf/Tanjug
Foto: TVKopernikus - YouTube/PrintScreen

Nedeljko Jovanovićprevremeni porođajvišegradska