Asocijacija za promociju srpske hrane: Predstavljamo vam kompaniju "Granum"

USAID će zajedno sa novoformiranom Asocijacijom podržati učešće devet inovativnih kompanija iz Srbije na najvećem međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku, koji će se održati od 30 juna do 2. jula.

Jedna od inovativnih kompanija koja će se predstaviti na međunarodnom sajmu visokokvalitetne hrane u Njujorku jeste kompanija Granum koju vam, u razgovoru sa Ksenijom Perčić , Direktorom prodaje i marketinga i suvlasnikom, predstavljamo:

Opišite nam ukratko čime se bavi vaša firma

- Naša firma se bavi proizvodnjom zdravih prehrambenih proizvoda i kozmetike. Na samom početku bavili smo se samo proizvodnjom hladno ceđenih i devičanskih ulja, a danas, nakon skoro 30 godina rada, imamo ukupno 8 porodica sa preko 60 proizvoda. Svi naši proizvodi su 100% prirodni, bez glutena i veganski.

Kako ste došli na ideju za osnivanjem vaše firme?

- Moj otac je već 40 godina vegeterijanac i makrobiotičar. U vreme stare Jugoslavije, na našem tržištu nije mogao pronaći dovoljno proizvoda koji su mu odgovarali, te je odlučio da sam počne da ih proizvodi. 1989. godine u Slovniji kupuje hidraulučnu presu staru preko 100 godina i započinje proizvodnju devičanskih ulja od susama i bundeve. Kako je tržište prepoznalo ideju,kvalitet i značaj naših proizvoda, naš asortiman se tokom godina konstantno proširuje tako da danas, pored hladno ceđenih devičanskih ulja imamo i putere, organska sirća, dijabetske barove, proteinska brašna, lekovita ulja i kapsule, organske krekere i prirodnu kozmetiku.

Po čemu je vaša firma posebna i izdvaja se na tržištu?

- Nama je uvek prioritet da prilikom proizvodnje koristimo najkvalitetnije sirovine koje su zdravstveno bezbedne i imaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Naš kvalitet je prepoznat od strane naših vernih kupaca koji nam svakodnevno upućuju pohvale kako uživo tako i putem društvenih mreža što za nas ima veliki značaj, jer smo tada sigurni da ono što radimo zaista vredi. Ono što nas takođe izdvaja na tržištu jesu naši jedinstveni proizvodi, kao na primer naši krekeri. To su organski slatki i slani krekeri sa povećanim sadržajem proteina i vlakna, kojih na našem tržištu nema. Tu spadaju i naša organska sirća od borovnice, nara i maline, kao i puter od oraha. Trudimo se da stalno budemo inovativni, izbacujemo nove proizvode, koji su prilagođeni trenutnim potrebama tržišta kao i potrebama svakog pojednica u zadovoljenju dnevnih nutritivnih potreba u ovom užurbanom vremenu. Takođe po čemu se još izdvajamo jeste činjenica da je čitav naša naša proizvodnja, a samim tim i svi naši proizvodi gluten free te ih na taj način osobe osetljive na gluten mogu bezbedno korisiti.

Koliko je za vas značajan odlazak i predstavljanje na "Fancy Food Show NY" i šta očekujete od njega?

- Odlazak na Fancy Food Show u NY ima višestruki značaj za nas. Naime, ovo nam je prvi put da nam se pružila prilika da učestvujemo na sajmu u Sjedinjenim Američkim Državama, što je velika privilegija za nas. Uvek je dobro videti inovacije i nove ideje za koje smo sigurni da neće manjkati na Fancy Food-u.S obzirom da će se na ovom sajmu okupiti izlagači i posetioci iz celog sveta, naša najveća očekivanja su da nađemo potencijale kupce za američko tržište, a pored toga naravno i da steknemo nova poznanstva i kontakte.

Kako vam se dopada koncept "Belgrade Food Show-a" i šta očekujete od njega?

- Koncept je veoma zanimljiv. Ideja je drugačija u odnosu na sajmove koji su zastupljeni kod nas. Ono što nam se dopada jeste da će prvi dan biti poslovnog tipa, gde ćemo sa potencijalnim kupcima moći da diskutujemo o sklapanju saradnje, dok će drugi dan biti otvoren za sve posetioce, što nam je takođe bitno, jer nam je komunikacija sa krajnjim kupcima veoma važna, a važno nam je i jačanje konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu.

Foto: Granum

Asocijacija za promociju srpske hraneBELGRADE FOOD SHOWgranum