VTB Banka a.d. Beograd ima novog vlasnika

Transakcija je obavljena uz punu saglasnost Narodne Banke Srbije.

Andrej Šljahovoj je doktor ekonomskih nauka sa gotovo tridesetogodišnjim bankarskim iskustvom koji je osnovao  banku u sopstvenom vlasništvu  koja je kasnije prodata i pripojena većem bankarskom sistemu. Takođe, uspešno je vodio proces preuzimanja i razvoja drugih banaka na teritoriji Ruske Federacije.

Šljahovoju su u Rusiji dodeljena brojna državna priznanja, uključujući titulu Počasnog ekonomiste Ruske Federacije koju dodeljuje ruski Predsednik.

Preuzimanje VTB Banke a.d. Beograd za ovog investitora predstavlja prvi korak na srpskom tržištu za koje je procenio da poseduje značajan rastući potencijal, ne samo po pitanju nastavka i proširenja postojeće linije poslovanja ove banke, već i po pitanju razvoja i ponude novih proizvoda zasnovanih na inovativnim finansijskim tehnologijama (Fintech).

Banka posluje na tržištu Srbije od 2008. godine, ukupno ima 72 zaposlenih i poseduje 2 filijale (u Beogradu i Novom Sadu). VTB Banka a.d. Beograd je za prvih 6 meseci 2018. godine ostvarila profit od 60.5 miliona dinara, dok ukupna aktiva banke trenutno iznosi 13.401,3 miliona dinara.

Tekst: Promo

andrej sljahovojbankanarodna banka srbijevlasnikvtb banka