NEOČEKIVAN RAZLOG: Ustanovljeno zašto sve više žena ima aferu

Američka spisateljica Vensdej Martin u svojoj najnovijoj knjizi bavi se temom muško-ženskih odnosa, ali i prevara koje su sve veći uzrok razvoda. Ona je u svom romanu objasnila i zašto dame uplovljavaju u afere.

Od prvog dana objavljvanja ''Untrue: Why Nearly Everything We Believe About Women And Lust And Infidelity Is Untrue'', knjiga ove američke autorke izazvala je burne reakcije. Pre svega, zato što je spisateljica iznela jednu tvrdnju o ženskim prevarama.

Osim što je navela da je nevernost među ženskom populacijom u sve većem porastu od 1990. godine, Vendej je istakla da je razlog tome nedostatak intimnosti, a zatim je navela i kakav tip muškarca žene biraju za avanturu.

- Za mnoge, biti neveran u bilo kojoj formi nezamisliva je izdaja bračnih zaveta, ali na neki način te žene nisu posebne. Njihovi problemi - neispunjavajući rutinski seks, manjak intimnosti sa suprugom odnosno partnerom ili žudnja za seksualnom raznolikošću - daleko su od jedinstvenih - ističe Martinova.

- Ono što je jako bitno je da ni jedna od tih žena nije htela da odustane od svog braka niti je volela svog supruga manje. Bile su u iskušenju da seksualno ispunjenje potraže na drugom mestu, dok bi u prošlosti možda jednostavno živele s tim - dodaje.

Vensdej je istakla da žene obično kada traže partnera za zabavu sa strane, biraju atraktivne muškarce koji nisu emocionalno zahtevni te samim tim neće insistirati na zbližavanju.

U knjizi je istaknuto da žene najlakše u komunikaciju sa ljubavnicima stupaju preko interneta, tj. društvenih mreža.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pexels.com

aferarazlozižene