Na Krfu uhapšeno 11 srpskih turista

ATINA, 12. avgusta 2007. (Beta) - Jedanaest srpskih turista uhapšenih na Krfu zbog tuče izvedeni su danas pred sudiju i trenutno su u prtivoru, potvrdio je Beti šef konzularnog odeljenja ambasade Srbije u Grčkoj, Zoran Marković.

Kako je prenela francuska agencija AFP, lučka policija je saopštila da je do tuče došlo u marini u mestu Paleokastrica na severozapadu ostrva Krf pošto se 11 srpskih turista vratilo s izleta. Oni su tada počeli da se prskaju s vodom, a posle upozorenja grčkih mornara da ne rasipaju vodu, srpski turisti su ih napali.

Tom prilikom je, kako je rekao Marković, povređeno više osoba, od kojih su dva grčka mornara teže povređena. Jedan od mornara smešten je u bolnici u Janjini.

Marković je rekao da je 11 srpskih turista uhapšeno, a da je istražni sudija njihovo delo okvalifikovao kao nanošenje težih telesnih povreda.

Uhapšeni turisti će sutra biti izvedeni pred Osnovni sud u gradu Krfu, kazao je Marković i dodao da su građani Grčke koji su učestvovali u tuči optuženi za davanje lažnih izjava i da će se njima suditi u odvojenom postupku.