OLIVERA KOVAČEVIĆ OTVORILA JEDANAESTU SEZONU SA SRPSKIM TENISEROM: Novak Đoković mi je otkrio svoje tajne

- Novak je prvi put rekao da je obavestio svoje najbliže da razmišlja da prekine da se bavi tenisom - kaže Olivera Kovačević o novoj sezoni emisije "Da možda ne" koju je otvorila gostovanjem jednog od najboljih sportista sveta.

Urednica i autorka emisije „Da možda ne” Olivera Kovačević otvorila je jedanaestu sezonu.

Kao prvog sagovornika odabrala je našeg najtrofejnijeg tenisera Novaka Đokovića. Gledaoci su imali prilike da vide specijalnu emisiju povodom početka nove sezone, a nas je zanimalo kako je Olivera došla na ideju da posle jedanaest godina ponovo uradi intervju sa Novakom Đokovićem.

- Te 2007. godine uradila sam razgovor sa Novakom Đokovićem kao mladim perspektivnim teniserom koji obećava i to je bio njegov prvi intervju na nekoj nacionalnoj televiziji u Srbiji. Danas kada gledam taj razgovor vidim njegovu braću u studiju koji su bili dečaci i koji su sa ljubavlju i dečački iskreno govorili o svom velikom bratu. Novak Đoković je jedan od najboljih sportista sveta i sigurno najbolji srpski sportista svih vremena.

Koliko se razlikuje Novak danas i pre jedanaest godina?

- Drugačiji je prema uspehu koji je postigao, ali moji utisak je da je zadržao osobine stabilnog, ozbiljnog i duhovitog mladića čiji je karakter uspeo da ga zadrži u granicama ljudskosti i pristojnosti.

Da li vam je otkrio nešto novo u razgovoru?

- Moje kolege iz sprotske redakcije koje su prisustvovale snimanju emisije kažu da nikada nije tako otvoreno i iskreno govorio o problemima sa kojima se suočavao poslednje dve godine, sa problemima o kojima smo nagađali i konstruisali različite priče. Kako u domaćoj tako i u svetskoj javnosti. Pričao je o tome zašto je prekinuo saradnju sa pojedinim trenerima i prvi put je rekao da je obavestio svoje najbliže da razmišlja da prekine da se bavi tenisom.

Videli smo da je u emisiji igrao kolo i svirao saksofon, kako ste ga nagovorili na to?

- Jedan od njegovih talenata je i to što ume da komunicira sa ljudima, ali i sa medijima. To što je radio u svetskim šou-programima kod Stivena Kolbera ili Džeja Lenoa nije viđeno na našim televizijama do ove emisije. Verujete, sve je to za njega bilo iznenađenje i on je samo rekao, ako želite nečemu da me naučite, to će biti sjajno. Videli ste i da je na kraju rekao: imate li neki krevet gde mogu ovde malo da odmorim?

Iza sebe imate veliki broj intervjua, da li ste zbog ovog možda imali tremu?

- Na nekin način bih mogla reći da je to bila velika odgovornost, jer smo u rekordno kratkom roku pripremili studio i emisiju. Novak je bio slobodan samo tog dana, pa su pripreme bile kratke. Kada imate takvog sagovornika, onda ste inspirisani da sve uradite najbolje što možete.

Da li je duhovit kao što se govori?

- To se najbolje vidi u segmetnima koji neće biti u emisiji, a to je način na koji se šalio kada je mikrofon prestao da radi i kada je zbijao šale na naš interni naziv za Madonu. Madona je bežični mikrofon koji se stavlja na uvo. Onda je pitao kako se zove obični veliki, da nije možda Roki?

O Tijaniću

- Imam najlošiju i najbolju izjavu o sebi od Aleksandra Tijanića. Najbolja je bila kada me je zvao da dođem na RTS, održao je konferenciju za novinare, što inače nije činio. Hteo je da najavi moj transfer. Tada je na konferenciji rekao: "Kad sam je primio na televiziju, ona je bila novinar koji obećava, a danas je prevazišla moja očekivanja" - kaže Olivera Kovačević.

A najgora?

- Kada je pisao tajnu kolumnu u jednim dnevnim novinama i za mene je napisao da složim noge kao da su mi jestive. Kao da imam jestive batake.

Izvor: Blic.rs
Foto: RTS Da Možda Ne - Zvanični kanal-Printscreen/Youtube

da možda nenovak đokovićolivera kovačevićTOP