NOVAK O POVRATKU NA VRH ATP LISTE: Krećem u bitku nakon Stefanovog rođendana

Fotografisao se pored znaka "jednostavno najbolji", otpevao "kampeones" sa stručnim štabom i uhvatio prvi let kući, gde će narednih dana doneti odluku - rođendan sina ili turnir na kome može da stigne do prvog mesta.

Dobar balans između porodice i tenisa u poslednje vreme pomoći će Novaku da donese pravu odluku - nastup u igri dinosaurusa za Stefanov četvrti rođendan u nedelju ili na turniru serije 500 u Beču ili Bazelu, koji startuju u ponedeljak. Đoković u poteru za Nadalom, koji beži samo 215 bodova, ne bi krenuo pre utorka, ali bi na nadmetanje morao da stigne ranije zbog adaptacije. A možda i ne bi.

- Pravimo žurku za vikend i biću tamo, zajedno sa dinosaurusima. Ne osećam pritisak da igram pre Pariza, jer je razlika između mene i Rafe prilično mala. Razmisliću još o opciji da prijavim turnir naredne nedelje, u dogovoru sa porodicom i timom.

Novaku se toliko žurilo u Monte Karlo da je odmah posle osvajanja 32. mastersa odleteo za Frankfurt. Na istom redovnom letu bio je i izveštač "Marke" koji prenosi da je šampion Šangaja strpljivo čekao u redu za putnike van Evropske unije, dok je finalista Borna Ćorić brzo prošao kontrolu u redu za EU. Vlasnik 14 grend slem, 32 masters titule i diplomatskog pasoša odbio je da ide preko reda iako su navijači insistirali.

Naš as verovatno neće ići preko reda ni u trci za prvo mesto, jer nema potrebe. Povređeni Nadal je i dalje neizvestan za masters u Parizu gde brani 180 bodova, a Đokoviću će napad na ATP tron olakšati serija od 18 pobeda, nivo servisa visok kao samopouzdanje i igra koja podseća na onu iz 2015.

- Kako bih opisao ovog novog Novaka? Mislim da ćete to bolje vi novinari uraditi. Nema potrebe opet ulaziti u detalje, pričali smo već mnogo puta u prethodnih šest meseci o celom tom putovanju, kroz šta sam sve prolazio pre svega na psihološkom planu. Morao sam ponovo da "izmislim" samog sebe i da nađem pravu formulu za uspeh. Pronašao sam je i pokušavam da se držim za to što duže mogu.

Novi Novak ima i neki novi servis. Nije to drugačiji potez kao neuspela Agasijeva promena u pokretu ruke zimus.

- Uvek sam više voleo preciznost i efikasnost nego brzinu i jačinu. Servis je uvek važno oružje i činjenica da me u poslednje vreme veoma dobro služi i donosi veliko zadovoljstvo

Ne prija Đokoviću samo šangajska podloga, već generalno celo kinesko tlo. U Pekingu je osvojio šest titula u šest nastupa, a na mastersu je novi rekorder po broju titula (4).

- Ne znam u čemu je tajna. Možda sam u prošlom životu bio Kinez. Ne bih bio iznenađen, s obzirom na to kako se osećam ovde i kakav odnos imam s ljudima. Osećam se kao kod kuće.

Novak je stigao pravoj kući u Monte Karlu.

- Navijači su me pitali kada ću dovesti decu u Šangaj. Dug je to put, a oni obično putuju sa mnom na grend slemove i na neke druge bliže turnire. Stefan ide u vrtić, imaju i oni svoje živote u Monte Karlu. Ali, čuo sam da ima Diznilend u Šangaju, pa ću ih možda dovesti.

Izvor: Novosti Online/Julija Jevremović
Foto: djokernole/Instagram

mastersnovak đokovićrafael nadalrodjendanstefan đokovićTOP