Novogodišnji koncert srpske pijanistkinje Isidore Jovanović na Floridi

Isidora Jovanović, Beograđanka koja je završila klavirske studije na Akadeimiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi dr Doriana Leljaka, svojim klavirskim koncertom doprineće svečanim trenucima novogodišnje atmosfere na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Fort Loderdejlu, glavnom gradu gradskog područja Majami, Isidora Jovanović nastupuće 29. decembra u Sanšajn Katedrali, koja je na Floridi, pored verskih službi, poznata i kao jedan od glavih centara klasične, ali i popularne muzike.

Na novogodišnjem koncertu na Floridi Isidora Jovanović će izvoditi poznata dela Hajdna, Šumana i Debisija. Pored standardnog pijanistickog repetoara, Isidora je posvećena i promovisanju muzike srpskih kompozitora. Njen nastup u SANU povdom 80. rođendana akademika Dejana Despića 2010. bio je jedan od njenih poslednjih nastupa u Beogradu pred odlazak u SAD 2011. godine.

Nakon završenih magistarskih studija na Floridi i na prestižnom Nortvestern Univeriztetu (Northwestern University) u Čikagu, Isidora sada upravo privodi kraju doktorske studije klavira na Državnom univerzitetu Arizone (Arizona State University) u klasi renomiranog brazilskog pijaniste, dr Kaja Pagana (Caio Pagano).

Pored brojnih koncerata koje je održala tokom studija, Isidora je zabeležila i posebno značajan nastup na TED konfereciji održanoj na Floridi u Boki Raton 2014 godine. TED organizacija, u svetu čuvena po promovisanju izuzetnih mislilaca i stvaralaca i pokretača novih inicijativa, u saradnji sa tadašnjom dekankom Florida Atlantik Univerziteta, pijanistkinjom dr Heder Koltman, izabrala je Isidoru kao jednu od četvroro pijanista koji su se ovom prilikom predstavili javnosti.

Nakon novogodišnjeg resitala Isidora se vraća u sunčanu Arizonu i svoju skolu, Arizona Stejt Univerzitet (ASU), gde je, kao jedan od izuzetnih doktorskih studenata, zaposlena i kao asistent. U tom svojstvu, Isidora radi kao instruktor grupnijh i individualnih časova klavira.

U januaru 2018. godine Isidora će se pridružiti već tradicionalnim pripremama Svetosavke akademije sa decom Srpske pravoslavne crkve u Feniksu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Isidora Jovanovićklavirski koncertkoncert na Floridi