ŠEST VAŽNIH PRAVILA BEAUTY SLEEPA: Šta san zapravo čini za lepotu dama?

Pojam beauty sleep (san za lepotu) nosi sa sobom mnogo zabluda, ali i neka pravila koja morate ispuniti.

U krevetu tokom života provedemo u proseku 24 godine i 4 meseca, a pomoću ovih 6 saveta možemo izvući ćemo najviše dobrobiti za lepotu.

Vežite kosu

Ispletite pletenicu, zavežite kosu u rep ili punđu. Tako vam kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili mitisere na licu.

Spavajte na leđima

Izbegavajte da spavate licem na jastuku. Ako spavate na stomaku ili boku, lice će vam biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Zato se okrenite na leđa i naspavajte se.

Investirajte u skuplje jastučnice

Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrede svaki dinar – jer ćete se sledeće jutro probuditi „čista“. Saten je nežniji od pamuka i pomaže pri izbegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena će vam kosa biti mekša.

Pobrinite se da vazduh u prostoriji u kojoj spavate ne bude suv

Ovlaživač prostorije sprečiće isušivanje vaše kože – posebno zimi kad je vazduh u prostorijama izuzetno suv. Osim toga, preporučuje se da stavite čašu vode pored kreveta: svaki put kad se probudite popijte gutljaj vode – tako ćete i telu dati dovoljno tečnosti.

Menjajte jastučnicu dovoljno često

Bar jednom nedeljno promenite jastučnicu. Naravno da svaku veče čistite svoje lice, ali verovatno ne perete kosu svaki dan – pa je moguće da na jastuku ostane malo prljavštine.

Spavajte na dva jastuka

Skloni ste velikim podočnjacima? Onda spavajte tako da vam je glava na dva jastuka. Taj položaj tela podstiče limfnu drenažu i smanjuje natečenost lica.

Izvor: Miss24.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

beauty savetibeauty sleepjastičnicakosalicepodočnjaciSanspavanje