OGNJENOV OTAC UBIJEN JE PRE 27 GODINA! Amidžić: Moj sin se raspituje za dedu

Ognjen Amidžić ni skoro tri decenije posle smrti oca nije saznao šta se tačno desilo 9. oktobra 1991. godine, kada je Zoran Amidžić mučki ubijen zajedno sa još trojicom kolega novinara.

Ognjen je otkrio da se njegov sin Matija, koji će za nekoliko dana proslaviti peti rođendan, raspituje za dedu, ali da je još mali.

Matija polako ulazi u priču i ima tek neka mala pitanja o svom dedi, ali još je to njemu daleko. Kad dođe vreme naravno da ću mu objasniti ko je bio njegov deda – rekao je voditelj.

Od 26. juna ove godine jedna ulica u Šapcu nosi naziv "Amidža, Bora, Dejan i Sreten", u čast tragično nastradalih novinara.

Bio sam na otvaranju, to su pomešane emocije. To je jedna priča koja traje 27 godina. Ono što mi je najdraže je što Šabac kao grad nije zaboravio na njega, ni na čitavu ekipu koja je stradala – dodao je Amidžić.

Ognjenov otac Zoran bio je novinar šabačkog dopisništva RTS-a. On je sa kolegama Borom Petrovićem, Dejanom Milićevićem i Sretenom Ilićem poslat 9. oktobra 1991. godine na ratište na Baniju da naprave reportažu, ali su upali u zasedu na putu Petrinja-Glina. Njihov automobil je napadnut, sva četvorica su izgubila živote, a počinioci nikada nisu otkriveni.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: TV Pink/Promo

matija amidžićognjen amidžićTOPzoran amidžić