Smokvica

Kada kažete smokvica usne vam se pri tome skupe kao za poljubac. Ta reč vas asocira na nešto sočno i slatko. Misli vam krenu ka nekim toplijim predelima, gde je sve opuštenije i lepše. I dorćolska „Smokvica“ se uklapa u taj niz asocijacija.

Ušuškana u dvorištu između starih restauiranih zgrada, predstavlja mesto gde možete zaista da uživate. Jednostavan, a opet nesvakidašnji enterijer „Smokvice“ Beogradu je doneo atmosferu francuskih bistroa. Drvo smokve, koje se nalazi u samom restoranu, obezbediće vam prijatnu hladovinu. Kažemo u samom restoranu, jer je “ Smokvica“ zapravo samo bašta, unutrašnji deo ne radi, bar dok ne dođu hladniji dani i sedenje napolju potpuno ne izgubi svoje draži. Suncobrani koji se nalaze pored svakog stola, mogu se ukoliko zatreba “prerušiti“ i u kišobrane, tako da ne brinite što je ovo leto previše kišovito.

INTERNET
Za one koji nikada ne zaboravljaju na posao i obaveze ili one koje pak stalno kopka da li ima nešto novo na face-u , namenjen je Vip deo, sa računarom i bežičnim internetom. Lap - top ostavite kod kuće.

Razlog što je za kratko vreme“ Smokvica“ postala jedno od popluarnijih mesta u gradu je svakako atmosfera koja je opuštena i ležerna. Možete doći i sami, sigurno vam neće biti neprijatno.

POPITI, A I POJESTI
Za “Smokvicu“ se baš i ne može reći da je restoran. To je mesto gde se možete zabaviti, popiti neko dobro piće i pojesti nešto kvalitetno. Gastro ponuda je drugi razlog za popularnost ovog šarmantnog lokala. To nimalo ne čudi ukoliko znate da je meni postavljao Rem Herc, bivši kuvar Grand Casina. Svi koji su probali njegove spacijalitete znaće o čemu govorimo.

Iako jelovnik nije obiman, pripremaju sve vrste mesa kao i jela za vegetarijance. Kesadilje sa sirom i šunkom, uz pikatni sos pomoćiće vam da lepo započnete svoj dan. Tortilje sa grilovanom piletinom, biftekom i burgerom su odličan ručak za samo 300 dinara.

Nude odlične poslastice kao što su čokoladni mus, čiz cake sa karamelom ili sladoled od vanile sa različitim prelivima.

Ostaje vam da proverite zašto je Smokvica, baš toliko slatka i neodoljiva.

Tekst: Marija Milenković

smokvica