Egipat zemlja partner Sajma turizma 2020. godine

Danas je na Beogradskom sajmu obavljena primopredaja partnerstva između Bugarske i Egipta na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizima.

U primopredaji su učestvovali Radko Vlajkov, ambasador Bugarske, u ime ovogodišnje zemlje partnera, i guverner Crvenog mora Ahmet Abdalah, u ime Egipta, zemlje partnera Sajma turizma 2020. godine.

Primopredaji je prisustvovao ministar inostranih poslova Ivica Dačić, koji je tom prilikom izjavio da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa te dve zemlje.

- Ove godine naša zemlja partner na Sajmu turizma je Bugarska, a sledeće to treba da bude Egipat. Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa obe zemlje, tradicionalnim prijateljima i partnerima, ali i svim ostalim prijateljima koji su zastupljeni na ovogodišnjoj manifestaciji - rekao je Dačić na svečanoj primopredaji partnerstva.

On je istakao da Beogradski sajam turizma predstavlja vrata Srbije u svet, kao i vrata sveta za ulazak u Srbiju.

- U današnjem globalizovanom svetu, Beogradski sajam je poligon koji stvara prostor za nove interakcije među ljudima i produbljivanje i oplemenjivanje postojećih veza - rekao je Dačić.

On je dodao da, naravno, ne treba zaboraviti ni veliki broj izlagača iz Srbije, koji promovišu našu zemlju i njene turističke potencijale u čitavom svetu, jer Srbija svakako ima šta da ponudi.

- Turizam je jedan od stubova na kojima počiva saradnja naših zemlja. Putovanja ljudi i upoznavanje sa raznim zemljama i regionima najbolji je način da se oku i srcu čoveka približe njihove kulturne, ekonomske i druge vrednosti. U isto vreme, upravo kroz adekvatno predstavljanje turističke ponude na ovom Sajmu, Srbija može svetu prikazati svoje potencijale – kulturne, ekonomske, kulinarske, zdravstvene, muzičke, sportske, naučne, ali i razne druge - rekao je šef srpske diplomatije.

On je ukazao da je turizam važna spona između država i naroda, koja doprinosi boljem razumevanju i upoznavanju ljudi, i da zbog toga, ulaganje napora u pravcu institucionalizacije i promocije turističkih potencijala Srbije predstavlja značajnu dopunu i pomaže radu spoljnopolitičkog resora.

- Turizam je i značajna grana privrede, te je u narednom periodu važno uložiti dodatne napore u pravcu adekvatne međunarodne prezentacije i afirmacije srpskih turističkih potencijala. Srbija je zemlja otvorenog srca, zemlja izvrsnih domaćina, koja uvek i sa radošću prihvata sve goste i uveren sam da je ovogodišnji Beogradski sajam to još jednom potvrdio - napomenuo je Dačić.

Izvor: Danas
Foto: Goran Zlatković

bugarskaegipativica dačićsajam turizma