Tamara Novaković večeras predstavlja Srbiju na izboru za Miss Planet

Miss Planet je internacionalno takmičenje na kojem Srbiju predstavlja Tamara Novaković, druga pratilja na takmičenju Miss Srbije i Miss Zrenjanina. Tamara živi u Kučevu gde se kao mala sa porodicom doselila iz Prištine. Ova mlada lepotica se dugi niz godina uspešno bavila tenisom i nosilac je mnogobrojnih medalja.

Kako nam je Vesna De Vinča rekla, takmičenje Miss Planet, je novo nadmetanje u lepoti, ali veoma dobro organizovano i sigurno.

- Naša misija je da sarađujemo sa onim međunarodnim institucijama i šaljemo devojke na ona internacionalna takmičenja koja imaju određenu misiju i smisao. Čim neko internacionalno takmičenje izgubi ili nema tu dimenziju mi ne šaljemo naše kandidatkinje. Ovo takmičenje je edukativnog karaktera i šalje poruku da čuvamo i štitimo planetu jer samo tako će i ona čuvati nas. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom ministarstva za kulturu Kambodže.

Tamara Novaković, predstavnica Srbije na Miss Planet prenela nam je utiske iz Kambodže.

- Svaki nam je dan maksimalno ispunjen, dosta vežbamo i imamo mnogo obaveza. Sve je besprekorno dobro organizovano. Devojke su veoma raspoložene, nasmejane, druželjubive i među nama nema rivalstva i ljubomore. Dan počinjemo u pet časova ujutru i sve je isplanirano do uveče. Preko dana imamo dosta snjimanja i intervjuisanja, a uveče posećujemo različite događaje i svečanosti. Oduševljena sam načinom i poštovanjem kojim ovde, u Kambodži, gledaju na ovo nadmetanje. Na svakom koraku mnogobrojni prolaznici nas pozdravljaju gromkim aplauzima i osmehom. Do sada smo obišli dečju bolnicu u Siem Reapu, kao i srednju školu gde su nas dočekali njihovi studenti i vojska. Zbog važnosti očuvanja planete zemlje, svako od nas je zasadio po jedno novo drvo. Takođe, obišli smo i jedan od najvećih hramova na svetu - Angkor Vat, gde smo imali celodnevni photoshooting, prvo u našoj tradicionalnoj nošnji, a nakon toga i u njihovoj. To je baš bio izuzetno interesantan i nesvakidašnji doživljaj. Obišli smo i arheološko nalazište i hram koji se zove Rasat Sambor Prei Kuk. Sada se pripremamo za finalno veče, koje će biti održano 1. marta. Jedva čekam finale, jako sam uzbuđena i garantujem vam neverovatan spektakl koji će ispratiti mnogobrojni gosti, kao i gledaoci kraj malih ekrana. Imali smo pres konferenciju na kojoj smo odgovarali na pitanja novinara i davale intervjue. Govorile smo odakle dolazimo, čime se bavimo, opisivale svoje zemlje i koliko se kod nas vodi računa o zaštiti planete... Inače, najviše vremena provodim i družim se sa Miss Paragvaj, Miss Kostarike i Miss Tajlanda.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Miss Planetmiss srbijeMiss Srbije 2018Tamara Novakovićvesna de vinca